Ontslag op staande voet na social media

Ontslag op staande voet na social media. Accountmanager krijgt ontslag op staande voet na oneigenlijk gebruik van social media.

Leestijd: 3 – 6 minuten.

Een menselijke fout?

Een accountmanager met een pittige relatie maakt er een gewoonte van om tijdens zijn werk zijn geslachtsdeel te fotograferen en via WhatsApp te versturen naar zijn vriendin. Dat gaat een tijdje goed totdat de accountmanager per ongeluk een van deze foto’s in een chatgroep van collega’s plaatst. Een aantal collega’s kunnen er wel om lachten. Een aantal vrouwelijk collega’s vinden het gedrag obsceen en melden het voorval bij de HR-afdeling van het bedrijf. Er volgt een pittig gesprek tussen de accountmanager en de leidinggevenden. Tijdens het gesprek wordt aangegeven dat dergelijk gedrag niet door de beugel kan.

Ontslag op staande voet op grond van oneigenlijk social media gebruik

De accountmanager krijgt na het gesprek te horen dat hij op staande voet is ontslagen. In zijn ontslagbrief wordt ook verwezen naar zijn intieme bijdrage aan de groepschat van collega’s. De accountmanager blijft volhouden dat hij een fout heeft begaan, maar dat ontslag geen gepaste straf is. Dat is in zijn ogen alleen voorbehouden voor zeer ernstige feiten zoals diefstal en bedreiging. De werkgever wil er niets van weten en stuurt hem naar huis.

Arbeidsconflict na ontslag wordt vaststellingsovereenkomst

Vanwege het meningsverschil ontstaat een arbeidsconflict. De accountmanager vindt een straf gepast en begrijpt dat hij een fout heeft begaan. Ontslag gaat hem echter te ver. Hij heeft net een huis gekocht en heeft kinderen. Vanwege de belangen kiest hij ervoor om de zaak aan een arbeidsjurist te geven zodat hij in alle rust thuis privéproblemen kan oplossen. Dat blijkt een goed besluit te zijn. Een van onze arbeidsjuristen regelt met de werkgever dat een vaststellingsovereenkomst de beste oplossing is voor het arbeidsconflict. Met deze overeenkomst kan de accountmanager een WW-uitkering aanvragen, zijn transitievergoeding ontvangen en een ontslagvergoeding krijgen terwijl hij naar een nieuwe baan zoekt.

Contact

Ontslag op staande voet is altijd vervelend, maar nooit kansloos. Neem contact op met onze arbeidsjuristen. Bel naar 020 261 60 10.