Ontslag op staande voet na incident op voetbalveld

Leestijd: 2 – 4 minuten.

Een beleidsmedewerker voetbalt in zijn vrije tijd bij een plaatselijke voetbalclub. Daar speelt hij als verdediger en kan naar eigen zeggen moeilijk tegen zijn verlies. Tijdens een specifieke wedstrijd ontstaat er een opstootje op het veld. Een van zijn teamleden krijgt een rode kaart waarbij een speler van de tegenpartij provocerende gebaren maakt. De beleidsmedewerker, die als verdediger toekijkt, is daar niet van gediend. Hij geeft aan dat die gebaren niet nodig zijn en maant hem te stoppen. Omdat de scheidsrechter niet ingrijpt besluit de speler van de tegenpartij ook hem te provoceren. Daarop volgt een moment waarop beide elkaar duwen en ook klappen zijn gevallen.

Ontslag op staande voet door beelden van incident

Blijkbaar hebben omstanders beelden opgenomen van het opstootje. Deze worden snel verspreid via het internet. Daardoor komt de video bij de werkgever terecht die de beleidsmedewerker herkend. Daarnaast weet hij dat hij bij de desbetreffende voetbalclub speelt.

Ontslagbrief geeft agressie aan als reden

De beleidsmedewerker is verbaasd wanneer hij zijn ontslagbrief in zijn e-mail aantreft. Hij weet dat hij betrokken was bij een opstootje, maar het geweld viel mee. Daarnaast heeft de werkgever ook geen hoor- en wederhoor toegepast. De werkgever heeft dus op grond van de video ontslag gegeven.

Vaststellingsovereenkomst biedt uitkomst

De beleidsmedewerker belt naar ons kantoor. Wij geven aan dat wij kunnen helpen door een vaststellingsovereenkomst voor te stellen aan de werkgever. Wij stellen dit voor omdat de meeste ontslagen werknemers dit een goed plan vinden. De werkgever gaat mee in ons voorstel waardoor ontslag met wederzijds goedvinden kan plaatsvinden. Zaken als WW-uitkering, transitievergoeding en ontslagvergoeding worden keurig vastgelegd in de vaststellingsovereenkomst. De werknemer is tevreden en kan naar een nieuwe baan zoeken.

Contact

Vragen over ontslag op staande voet? Altijd een arbeidsjurist inschakelen! Novum juristen staat voor u klaar. Bel ons op: 020 261 60 10.