Ontslag op staande voet na gamen op het werk 

Ontslag op staande voet na gamen op het werk.

Een baliemedewerkster van een vastgoedbedrijf heeft een rustige bijbaan naast haar studentenleven. Ze moet af en toe mensen te woord staan en de telefoon opnemen. Voor het overige moet ze vooral aanwezig zijn en raakt ze weleens verveelt. Daarom opent ze vaak een spelapplicatie op haar computer zodat ze de dag doorkomt. Haar leidinggevende komt en ziet dat ze niet aan het werk is en confronteert haar hiermee. De medewerkster begrijp er niets van en geeft aan dat ze het spelletje kan afsluiten op het moment dat iemand belt of iets anders van haar wordt verwacht.  

Ontslag op staande voet wegens werkweigering 

Na deze woordenwisseling vervolgt ze haar werkdag totdat ze de volgende dag wordt gebeld met de mededeling dat ze op staande voet is ontslagen. In de ontslagbrief die kort daarna naar haar wordt gemaild staat dat ze is ontslagen wegens werkweigering. Door het gamen stelt de werkgever dat de medewerkster heeft geweigerd om haar werk te doen.  

Totaal ontredderd neemt ze contact met ons op. Wij nemen haar op in ons klantenbestand en bestuderen de ontslagbrief. De reden van het ontslag slaat uiteraard nergens op en kan niet steunen op juridische feiten of andere omstandigheden. Door de werkgever te wijzen op deze punten kunnen wij een vaststellingsovereenkomst met goede voorwaarden vastleggen.  

Vaststellingsovereenkomst en transitievergoeding 

De medewerkster krijgt uiteindelijk een transitievergoeding mee waarmee het arbeidsconflict wordt beslecht. Het ontslag met wederzijds goedvinden had voor haar niet gehoeven, maar door het ontslag op staande voet werd dit noodzaak.  

Contact

Bel naar 0202616010 als u vragen heeft over arbeidsconflicten, vaststellingsovereenkomsten of andere arbeidsrechtelijke onderwerpen. Onze arbeidsjuristen staan voor u klaar. Lees hier meer artikelen.

Ontslag op staande voet na gamen

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9