Cateringmedewerker krijgt ontslag op staande voet na diefstal 

Cateringmedewerker krijgt ontslag op staande voet na diefstal.

Leestijd: twee tot vier minuten 

Een cateringmedewerker die in een campusrestaurant werkt neemt zo nu en dan kroketten mee die naar huis die bedoeld zijn voor klanten. Het gaat om dure kroketten die bij een groothandel worden ingekocht en niet voor normale klanten beschikbaar zijn. De medewerker werkt al een enige tijd voor de werkgever en merkt op dat de klanten niet happig zijn op de krokketten. Daarom blijven er krokketten die niet worden geconsumeerd.  

Ontslag op staande voet op grond van diefstal 

De medewerker wordt na een lange avond op heterdaad betrapt door zijn leidinggevende. De medewerker was druk bezig om de doos met krokketten in te laden in zijn fietstas. Waarschijnlijk was er niet genoeg ruimte en viel de doos uit de tas. Op dat moment kwam zijn leidinggevende naar buiten om een sigaret te roken. De leidinggevende herkende de doos meteen en vroeg hem om een verklaring. De medewerker wist zich geen raad met de situatie en maakte snel excuses. De werkgever liet echter weten dat hij niet meer terug hoefde te komen. Hij werd op staande voet ontslagen wegens diefstal.  

Ontslag op staande voet is nooit kansloos 

De meeste mensen bellen meteen naar een arbeidsjurist na ontslag. Dat deed deze medewerker ook. Hij koos ons en vertelde zijn verhaal. Hij zei dat hij op staande voet was ontslagen, maar zonder een ontslagbrief of duidelijke vermelding van het ontslag.  

Wij belden met de werkgever met de vraag of een vaststellingsovereenkomst een optie was voor beide partijen. Hiermee kon het ontslag omgezet worden in een ontslag met wederzijds goedvinden en kon de werknemer op een nette wijze uit dienst treden met een transitievergoeding. De werkgever werkte hieraan mee en de medewerker gaf aan nooit meer iets te stelen van de baas. Hiermee kwam een einde aan het arbeidsconflict.  

Contact

Ontslag op staande voet is nooit kansloos! Bel naar 0202616010 voor advies van Novum juristen. Lees hier meer artikelen.

Ontslag op staande voet na diefstal

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9