Ontslag op staande voet door WhatsApp

Een barista wordt op staande voet ontslagen omdat hij meerdere keren is aangesproken op het feit dat hij met zijn telefoon bezig is op het moment dat klanten koffie komen bestellen. Nadat klanten hebben aangegeven dat dit het geval is geweest krijgt hij een eerste waarschuwing. Kort daarna krijgt hij een tweede waarschuwing en ontslag op staande voet.

Ontslag op staande voet via ontslagbrief

De werknemer schrikt van het ontslag en stuurt de ontslagbrief naar ons door. Daarin wordt vermeld dat de waarschuwingen hebben geleid tot het ontslag. De werknemer laat ons weten dat de appberichten verband hielden met zijn studiegroep. Omdat hij een bepaalde verantwoordelijkheid had naar zijn medestudenten heeft hij soms gereageerd op hun berichten. Echter, het ging om een beperkt aantal berichten en het waren maar twee contactmomenten die tot waarschuwingen hadden geleid.

Onterecht ontslag wordt ontslag met wederzijds goedvinden

Het ontslag wordt door onze hulp veranderd in ontslag met wederzijds goedvinden. Hierdoor kan de werknemer een WW-uitkering krijgen en wordt zijn transitievergoeding gered.

Contact

Bel naar 020 261 60 10 als u vragen heeft over ontslag op staande voet, vaststellingsovereenkomsten of andere arbeidsrechtelijke onderwerpen. Onze arbeidsjuristen staan voor u klaar.