Ontslag op staande voet door WhatsApp-gebruik 

Ontslag op staande voet door WhatsApp-gebruik.

Een barista wordt op staande voet ontslagen omdat hij meerdere keren is aangesproken op het feit dat hij met zijn telefoon bezig is op het moment dat klanten koffie komen bestellen. Nadat klanten hebben aangegeven dat dit het geval is geweest krijgt hij een eerste waarschuwing. Kort daarna krijgt hij een tweede waarschuwing en ontslag op staande voet. 

Ontslag op staande voet via ontslagbrief 

De werknemer schrikt van het ontslag en stuurt de ontslagbrief naar ons door. Daarin wordt vermeld dat de waarschuwingen hebben geleid tot het ontslag. De werknemer laat ons weten dat de appberichten verband hielden met zijn studiegroep. Omdat hij een bepaalde verantwoordelijkheid had naar zijn medestudenten heeft hij soms gereageerd op hun berichten. Echter, het ging om een beperkt aantal berichten en het waren maar twee contactmomenten die tot waarschuwingen hadden geleid.  

Onterecht ontslag wordt ontslag met wederzijds goedvinden 

Het ontslag wordt door onze hulp veranderd in ontslag met wederzijds goedvinden. Hierdoor kan de werknemer een WW-uitkering krijgen en wordt zijn transitievergoeding gered.  

Contact  

Bel naar 0202616010 als u vragen heeft over ontslag op staande voet, vaststellingsovereenkomsten of andere arbeidsrechtelijke onderwerpen. Onze arbeidsjuristen staan voor u klaar. Lees hier meer artikelen.

Ontslag op staande voet door WhatsApp

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9