Ontslag op staande voet door versierpoging via social media 

Ontslag op staande voet door versierpoging via social media.

Een vrouwelijke medewerker die net is begonnen aan een nieuwe baan bij een accountantskantoor krijgt na een borrel contact met een oudere collega die haar een rondleiding wil geven. De medewerkster stemt in waardoor de mannelijke collega andere ideeën krijgt. Na de eerste week en veelvuldig contact komt de medewerkster in een WhatsApp-groep terecht waardoor haar telefoonnummer bekend is bij de mannelijke collega.  

Arbeidsconflict door avances 

De vrouwelijke collega krijgt vanaf dat moment in de avond berichten van de mannelijke collega. Eerst begint het onschuldig met vragen over wat er vandaag is gekookt. Het duurt niet lang voordat de man vraagt naar haar pyjama en of zij zonder ondergoed slaapt. 

Ontslag op staande voet door intimidatie 

Op een bepaald moment kiest de vrouwelijke medewerker ervoor om het probleem te bespreken met een vertrouwenspersoon op het werk. De directeur krijgt lucht van het geval en schakelt ons in voor juridisch advies. Samen met de directeur geven wij de kans aan de medewerker om zijn kant van het verhaal uit te leggen. Zijn verhaal overtuigde allerminst en daarmee volgde ontslag op staande voet. Door het ontslag regelde wij voor de werkgever dat geen extra ontslagvergoeding of transitievergoeding verschuldigd was aan de werknemer.  

Contact 

Bent u werkgever of werknemer en heeft u vragen over ontslag? Bel dan naar 0202616010 voor onze ervaren arbeidsjuristen. Lees hier meer artikelen.

Ontslag op staande voet door versierpoging

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9