Ontslag op staande voet door Twitter-bericht over collega

Een promotiemedewerker van een OV-lijn wordt op staande voet ontslagen omdat zij zich laatdunkend uitliet over een collega via Twitter. Deze collega postte een bericht over het werk dat zij had geleverd. Toen de promotiemedewerker de post zag liet zij weten dat de collega haar werk verkeerd had gedaan. De collega was er niet van gediend om publiekelijk aan de schandpaal genageld te worden en daarom deed ze haar beklag bij de leidinggevende.

Ontslagbrief van werkgever

De werknemer begreep niets van het ontslag en bespreekt met ons de ontslagbrief. De werkgever laat daarin weten dat er een social media-reglement bestaat en dat de werknemer deze heeft geschonden.

Ontslag met wederzijds goedvinden

Door te onderhandelen met de werkgever zag hij in dat het ontslag nergens op sloeg en werd een vaststellingsovereenkomst mogelijk. Hierdoor kon zij een WW-uitkering krijgen en werd haar transitievergoeding gered.

Contact

Bel naar 020 261 60 10 als u vragen heeft over ontslag op staande voet, vaststellingsovereenkomsten of andere arbeidsrechtelijke onderwerpen. Onze arbeidsjuristen staan voor u klaar.