Ontslag op staande voet door Twitter-bericht over collega 

Ontslag op staande voet door Twitter-bericht over collega.

Een promotiemedewerker van een OV-lijn wordt op staande voet ontslagen omdat zij zich laatdunkend uitliet over een collega via Twitter. Deze collega postte een bericht over het werk dat zij had geleverd. Toen de promotiemedewerker de post zag liet zij weten dat de collega haar werk verkeerd had gedaan. De collega was er niet van gediend om publiekelijk aan de schandpaal genageld te worden en daarom deed ze haar beklag bij de leidinggevende.   

Ontslagbrief van werkgever 

De werknemer begreep niets van het ontslag en bespreekt met ons de ontslagbrief. De werkgever laat daarin weten dat er een social media-reglement bestaat en dat de werknemer deze heeft geschonden.   

Ontslag met wederzijds goedvinden 

Door te onderhandelen met de werkgever zag hij in dat het ontslag nergens op sloeg en werd een vaststellingsovereenkomst mogelijk. Hierdoor kon zij een WW-uitkering krijgen en werd haar transitievergoeding gered.  

Contact  

Bel naar 0202616010 als u vragen heeft over ontslag op staande voet, vaststellingsovereenkomsten of andere arbeidsrechtelijke onderwerpen. Onze arbeidsjuristen staan voor u klaar. Lees hier meer.

Ontslag op staande voet door Twitter-bericht

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9