Ontslag op staande voet door pokerverslaving 

Ontslag op staande voet door pokerverslaving. Lees in deze blog meer.

Leestijd: 2 tot 4 minuten   

Gokverslaving door verleiding 

Een financieel medewerker is belast met het inboeken en uitzenden van facturen. Ook houdt hij een administratie bij van inkomende en uitgaande betalingen. Het gaat goed met het bedrijf. Dat blijkt uit de bankrekening van de werkgever. De financieel medewerker kan daarbij en kan op naam van de werkgever banktransacties doen. De medewerker besluit op een dag met de bankrekening een transactie te doen naar een website waarop hij poker kan spelen. Hij begint goed en wint een aantal rondes en daarmee geld. Aan het einde verliest hij veel geld.  

Ontslag op staande voet wegens drank op het werk 

De werkgever ziet na een controle dat er veel geld is verdwenen van de bankrekening. De gehele afdeling moet zich verantwoorden. De financieel medewerker geeft uiteindelijk onder druk toe dat hij verantwoordelijk is voor het gemis aan geld. Hij geeft aan dat hij niet kan stoppen met het spelen van de pokerspellen. De werkgever vraagt hem of hij is verslaafd. De werknemer beantwoordt dat hij zich verslaafd voelt. De werkgever heeft hulp nodig om het ontslag te geven aan de financieel medewerker. Hiervoor zoekt de werkgever naar een arbeidsjurist.  

Ontslagbrief na diefstal 

Een van onze arbeidsjuristen stelt een ontslagbrief op en zorgt ervoor dat de betekenis op schrift staat. Na een laatste gesprek met de medewerker wordt hij, in naam van de werkgever, ontslagen door de arbeidsjurist. Om er zeker van te zijn dat het ontslag gehandhaafd blijft voegde de arbeidsjurist een vaststellingsovereenkomst aan de ontslagbrief. Deze overeenkomst werd getekend waardoor verder afspraken gemaakt konden worden over de terugbetaling van het geld, de transitievergoeding en de ontslagvergoeding. Door het ontslag hoeft de werkgever geen rekening te houden met de opzegtermijn.  

Contact

Ontslag op staande voet is vervelend, maar nooit kansloos. Onze arbeidsjuristen zijn te bereiken op 0202616010. Lees hier meer artikelen.

Ontslag op staande voet door pokerverslaving

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9