Ontslag op staande voet door overmatig gebruik van databundel

Leestijd: 2 – 4 minuten.

Databundel valt hoger uit dan gemiddeld

Een verkoopmanager moet voor zijn werk veel telefoneren. Dat is nodig omdat hij klanten moet benaderen en de diensten van zijn werkgever moet aanbieden. Hiervoor heeft hij een telefoon van de zaak. Daarbij heeft hij ook een databundel gekregen zodat hij op afstand kan internetten met de telefoon. Hij heeft door zijn dynamische werkomgeving niet altijd de beschikking over draadloos internet. In principe is gebruik van de telefoon en databundel geen probleem. In dit geval wel omdat de verkoopmanager een hoge kostenpost in de hand werk door veel datagebruik.

Gesprek wordt arbeidsconflict

De verkoopmanager krijgt tijdens na een werkdag een bericht of hij op kantoor kan komen met een financieel medewerker van het bedrijf. Deze medewerker trok aan de bel bij de leidinggevende toen hij de factuur voor het datagebruik moest verwerken. In dit gesprek wordt de verkoopmanager aangesproken op zijn datagebruik. Het is de werkgever niet bekend waarom de verkoopmanager zoveel data nodig heeft voor zijn werk. De verkoopmanager verdedigt zich eerst door te stellen dat het deze maand druk was. Uiteindelijk geeft de verkoopmanager toe dat hij berichten stuurt naar verschillende vrouwen die hij heeft ontmoet. Omdat hij voor zijn werk vaak in verschillende delen van het land is moet hij via appberichten contact onderhouden met de dames.

Arbeidsconflict mondt uit in ontslagbrief

De werkgever begrijpt er niets van en is boos op de verkoopmanager. Omdat hij onvoldoende heeft nagedacht over de belangen van de werkgever krijgt hij ontslag op staande voet. De verkoopmanager stelt daarentegen dat het gaat om een incident en wijst op de klanten die hij voor het bedrijf heeft binnengehaald. De verkoopmanager krijgt alsnog een ontslagbrief waardoor het arbeidsconflict erger wordt.

Ontslag op staande voet wordt ontslag met wederzijds goedvinden

De verkoopmanager krijgt via een kennis ons nummer en belt met een van onze arbeidsjuristen. De arbeidsjurist legt de route van de vaststellingsovereenkomst uit aan de verkoopmedewerker. De arbeidsjurist handelt snel en regelt een vaststellingsovereenkomst voor de verkoopmanager. Het onderhandelen van de jurist leidt tot een vaststellingsovereenkomst waarbij hij een ontslagvergoeding en een transitievergoeding krijgt.

Contact

Ontslag op staande voet is altijd vervelend, maar nooit kansloos. Neem contact op met onze arbeidsjuristen. Bel naar 020 261 60 10.