Ontslag op staande voet door nevenwerkzaamheden 

Bijklussende timmerman krijgt ontslag op staande voet door nevenwerkzaamheden.

Een timmerman die in dienst is bij een klusbedrijf heeft in zijn contract staan dat hij geen nevenwerkzaamheden mag uitvoeren die hetzelfde zijn als zijn werkzaamheden voor de werkgever. Ondanks dat concurrentiebeding is het gebruikelijk dat tevreden klanten bellen naar de timmerman voor andere klussen. Het blijkt zelfs dat meerdere werknemers dit doen en flinke bedragen overhouden aan deze werkzaamheden.  

Ontslag op staande voet door nevenwerkzaamheden 

Op een dag besluit de werkgever dat ze strenger op deze regel gaan toezien omdat de omzet tegenvalt. Kort na deze beleidsaanscherping betrappen ze de timmerman op een dak van een ex-klant. De werkgever vraagt hem waarom een van zijn werknemers op het dak te zien is. De klant beantwoordt eerlijk dat hij en de timmerman een privéafspraak hebben gemaakt voor een nieuwe klus. Daarop volgt een gesprek op kantoor met de timmerman en de mededeling dat hij op staande voet is ontslagen. Hij krijgt op dezelfde dag zijn ontslagbrief.  

Ontslag op staande voet blijkt niet houdbaar 

De timmerman is boos omdat het gebruikelijk is dat werknemers in privé klussen kunnen aannemen. Meer collega’s hebben dit gedaan en hebben nog nooit een waarschuwing gehad. Hij durft zijn ontslag niet zonder een jurist aan te vechten en schakelt daarom rechtshulp in. Hij komt bij ons uit en wij maken bezwaar tegen het ontslag. De werkgever bindt in na ons bezwaar en biedt een vaststellingsovereenkomst aan. Wij verhogen het aanbod van de werkgever zodat de timmerman flink wat vergoedingen meekrijgt. Dat lukt: de werknemer krijgt een ontslagvergoeding als goedmaker. De timmerman is tevreden en heeft inmiddels al een nieuwe baan gevonden.  

Contact

Heeft u ook vragen over ontslag op staande voet of andere arbeidsrechtelijke zaken? Bel dan naar 0202616010 voor meer informatie. Lees hier meer artikelen.

Ontslag op staande voet door nevenwerkzaamheden 

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9