Ontslag op staande voet door metoo en werkweigering 

Ontslag op staande voet door metoo en werkweigering.

Leestijd: 3 tot 5 minuten

#metoo 

Een baliemedewerkster van een vastgoedbedrijf vindt haar werk leuk en maakt graag een praatje met collega’s en klanten. Een van haar collega’s interpreteert dit verkeerd en denkt dat de baliemedewerkster wel meer wil dan alleen een gesprek. Hierdoor doet hij allerlei toespelingen naar de medewerkster. De medewerkster weet niet goed wat ze met de situatie aan moet en denkt dat de situatie overwaait. Dat is helaas niet het geval. De collega besluit tijdens een omhelzing haar in de billen te knijpen. Daar is de baliemedewerkster niet van gediend en laat dat ook fysiek zien. Ze slaat hem in het gezicht en loopt huilend uit het pand.  

Arbeidsconflict door geen ontslag op staande voet 

De baliemedewerkster is boos en eist maatregelen tegen de collega. Ze wil dat de werkgever hem op staande voet ontslaat. Ze stuurt ook een brief waarin ze aangeeft dat zijn handelingen een ontslag op staande voet zou rechtvaardigen. De werkgever laat weten dat hij eerst een gesprek met beide partijen wil organiseren. Na beide partijen te hebben gehoord wordt de collega niet op staande voet ontslagen. Hij mag blijven werken. De baliemedewerkster zit met spanning thuis en meldt zich ziek. Ze voelt zich niet serieus genomen door de werkgever. Daardoor ontstaat een arbeidsconflict.  

Ontslag op staande voet vanwege werkweigering? 

De baliemedewerkster krijgt een ontslagbrief toegestuurd waarin wordt aangegeven dat ze op staande voet is ontslagen wegens werkweigering. De werkgever geeft aan dat wat haar is overkomen vervelend is, maar geen reden is voor een ziekmelding. Daarom zou ze zonder goede reden thuiszitten terwijl ze moet werken. Daarom doet de baliemedewerkster aan werkweigering. De baliemedewerkster is woedend en deelt de ontslagbrief met de arbeidsjurist van Novum juristen. 

Transitievergoeding en ontslagvergoeding voor baliemedewerkster 

Nadat de arbeidsjurist bezwaar heeft gemaakt tegen de ontslagbrief wordt het ontslag op staande voet ongeldig verklaard. Daarmee komt een einde aan het ontslag op staande voet en het arbeidsconflict. Dat betekent dat er ruimte vrijkomt voor ontslag met wederzijds goedvinden via een vaststellingsovereenkomst. Hiermee weet de arbeidsjurist ook een hogere transitievergoeding en een goede ontslagvergoeding uit te onderhandelen.  

Contact

Ontslag op staande voet is nooit kansloos. Neem daarom contact met ons op via 0202616010. Lees hier meer artikelen.

Ontslag op staande voet door metoo

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9