Ontslag op staande voet door liederlijk gedrag baliemedewerker

Leestijd: 2 – 4 minuten.

Liederlijk gedrag?

Een baliemedewerker van een vastgoedbedrijf is het eerste gezicht voor veel fysieke bezoekers, maar ook in telefonisch opzicht. Sommige klanten bellen geregeld om hun irritaties op hem te botvieren vanwege een dienst die bij het bedrijf is afgenomen. Deze klachten kunnen betekenen dat een factuur hoog is uitgevallen of dat een medewerker van het bedrijf geen goed werk heeft verricht. Om de dag door te komen ontwikkelt hij een manier om met deze ‘vervelende’ klanten om te gaan. Omdat hij vaak alleen is bij de balie (op begane grond) doet hij weleens zijn broek naar beneden als hij wordt gebeld. Wanneer de klanten beginnen met hun klaagzang dempt hij zijn microfoon en gaat zitten op de telefoon. Ook houdt hij de telefoon tegen zijn billen aan om te laten voelen wat hij van de klant vindt. De klant heeft aan zijn kant niets door van deze streken.

Ontslag op staande voet na naakt aanblik werknemer

De baliemedewerker is nog aan het bellen en heeft daarbij zijn broek gezakt. De telefoon zit in zijn billen terwijl hij naar muziek luistert. De muziek staat net iets te hard waardoor hij niet hoort dat de lift van boven naar de balieruimte komt. Een accountmanager stapt daarbij uit de lift en ziet de baliemedewerker staan met de telefoon in zijn billen. De accountmanager schrikt en schreeuwt naar de baliemedewerker of hij wel goed bij zijn hoofd is.

De baliemedewerker reageert geschrokken en fatsoeneert zich onmiddellijk. Het mag niet baten. Hij wordt naar huis gestuurd. Hij krijgt geen mededeling te horen dat hij op staande voet is ontslagen en geen ontslagbrief mee. De baliemedewerker heeft spijt en neemt contact op met een arbeidsjurist.

Geen arbeidsconflict, wel ontslag met wederzijds goedvinden

De baliemedewerker krijgt uiteindelijk een van onze arbeidsjuristen aan de lijn en bespreekt het ontslag. De arbeidsjurist legt uit dat het ontslag misschien wel terecht is, maar dat ontslag met wederzijds goedvinden altijd mogelijk is. Omdat hij wel een WW-uitkering wil aanvragen geeft de baliemedewerker de opdracht om contact op te nemen met de werkgever voor een vaststellingsovereenkomst. Met een vaststellingsovereenkomst kunnen werknemer en werkgever in goed overleg uit elkaar gaan. De werkgever is akkoord met deze overeenkomst waardoor hij een ontslagvergoeding / transitievergoeding krijgt.

Contact

Ontslag op staande voet is altijd vervelend, maar nooit kansloos. Neem contact op met onze arbeidsjuristen. Bel naar 020 261 60 10.