Ontslag op staande voet door cocaïneverslaving 

Ontslag op staande voet door cocaïneverslaving. Lees in deze blog meer.

Leestijd: 3 – 5 minuten.

Drugsverslaving door werklast

Een accountant die hard doorwerkt haalt mooie resultaten binnen voor zijn werkgever. Zijn collega’s kijken tegen hem op en zijn leidinggevende is blij met hem. Hij leidt namelijk nieuwe mensen op terwijl het huidige klantenbestand naar hem blijft vragen. Op deze manier is hij binnen enkele jaren onmisbaar gebleken. Zijn rol binnen het bedrijf kent veel verantwoordelijkheid waarmee hij steeds meer moeite krijgt. Hij wil aan de ene kant de beste zijn, maar wil ook de beste blijven. Als hij onmisbaar blijft behoudt hij de rol die hij heeft. De druk die hiermee gepaard gaat zorgt ervoor dat hij cocaïne gaat gebruiken zodat hij het beste uit zichzelf blijft halen.

Arbeidsconflict door ontslagbrief

De accountant werkt op een dag goed door. Tijdens toiletbezoeken gebruikt hij de drugs die hij nodig heeft. Als hij klaar is bij het toilet loopt hij terug naar zijn kantoor. Zijn leidinggevende vraagt hem naar de sleutel van een magazijn. De accountant grijpt naar zijn zak om de sleutel uit zijn zak te halen. Hij kiest echter de verkeerde zak en haalt per ongeluk een zak met cocaïne uit zijn zak in plaats van de sleutel van het magazijn. Zijn leidinggevende schrikt en maant hem om naar huis te vertrekken.

Ontslag op staande voet na ontslagbrief

De accountant krijgt later op de dag een ontslagbrief toegestuurd met daarin drugsbezit als reden van het ontslag. In de brief wordt verder aangegeven dat dit de reden is voor ontslag op staande voet. Er wordt dan geen rekening gehouden met de opzegtermijn. De accountant zal ook geen loon meer krijgen.

Arbeidsjurist zet ontslag om in een positief ontslag

De accountant is geschrokken en heeft spijt. Hij vindt dat hij te ver is gegaan, maar wil zijn werkgever wel wijzen op zijn verdiensten in het bedrijf. Vanwege de spanningen zoekt hij naar een arbeidsjurist die zijn wensen goed kan vertalen en het ontslag op staande voet kan omzetten naar ontslag met wederzijds goedvinden. Hij komt bij ons uit en een van onze arbeidsjuristen zet het ontslag om in een vaststellingsovereenkomst. Daarmee komt een einde aan het arbeidsconflict en krijgt de accountant een ontslagvergoeding en een transitievergoeding.

Contact

Ontslag op staande voet is vervelend, maar nooit kansloos. Onze arbeidsjuristen zijn te bereiken op 020 261 60 10.