Ontslag op staande voet door alcoholverslaving 

Ontslag op staande voet door alcoholverslaving. Lees in deze blog meer.

Leestijd 2 tot 4 minuten 

Verslaafd door werkdruk 

Een zorgmedewerker die veel patiënten moet helpen bij een gezondheidsinstelling wordt door de werkdruk steeds beter in zijn werk. Hij neemt veel dossiers over en helpt zoveel mogelijk mensen. Dat doet hij vanuit zijn geloof in betere zorg en neemt daarom graag zijn verantwoordelijkheid. Daartegenover staat dat de werkdruk te hoog is waardoor hij vaak vermoeid is. Hij zegt niets tegen zijn leidinggevende en andere collega’s omdat hij bang is dat zijn werkgever hem dan laat vallen. Hij wil zich staande houden voor de patiënten, maar ook zodat hij zijn verantwoordelijkheid kan blijven nemen. Omdat hij toch een uitlaatklep nodig heeft gaat hij steeds meer alcohol drinken. 

Bent u ontslagen of wilt u ontslag nemen?

Lees hier meer

Ontslag op staande voet wegens drank op het werk 

Na een lange dag wil de medewerker naar huis. Omdat hij intussen verslaafd is geraakt aan drank neemt hij een fles mee naar het werk. De fles die hij gebruikt is een fles van van een frisdrankmerk. Dat heeft hij bewust gedaan zodat zijn collega’s geen argwaan kunnen krijgen als ze de fles per ongeluk zien. Wanneer hij onderweg is naar de uitgang vraagt zijn leidinggevende naar een moeilijk dossier. Hij wil weten of de medewerker bepaalde handelingen heeft verricht zodat zijn vervanger weet welke handelingen verricht of nagelaten moeten worden. De leidinggevende komt dichterbij en ruikt de alcohollucht bij de medewerker. Hij vraagt wat er in de fles zit. De medewerker zegt dat er water in zit, maar de leidinggevende zegt dat hij de alcohol kan ruiken.  

Ontslagbrief na ontslag op staande voet 

Na het moment bij de uitgang krijgt de medewerker een ontslagbrief per e-mail. Hij hoeft niet meer op het werk te komen. Er wordt geen rekening gehouden met de opzegtermijn. De medewerker is boos en schaamt zich. Hij weet niet wat hij moet doen en zoekt naar advies. Hij krijgt een van onze arbeidsjuristen aan de lijn. De arbeidsjurist adviseert om te kijken naar een vaststellingsovereenkomst. Omdat deze oplossing juridisch van aard is geeft hij opdracht aan de arbeidsjurist om namens hem contact met de werkgever te zoeken. Het contact leidt uiteindelijk tot een vaststellingsovereenkomst met een transitievergoeding en een ontslagvergoeding.  

Contact

Ontslag op staande voet is vervelend, maar nooit kansloos. Onze arbeidsjuristen zijn te bereiken op 0202616010. Lees hier meer artikelen.

Ontslag op staande voet door alcoholverslaving

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9