Ontslag na Google-reviews 

Ontslag op staande voet na Google-reviews.

Een slotenmaker die als accountmanager werkt wordt op staande voet ontslagen nadat een klant over zijn eenmanszaak klaagt via Google. De accountmanager repareert in zijn vrije tijd sloten voor mensen die daar behoefte aan hebben. Al snel regent het klachten omdat hij te hoge facturen zou schrijven voor het werk dat hij levert. Een klant is het zo zat dat hij ook contact opneemt met de werkgever en hem wijst op de reviews op Google.

Arbeidsconflict door privéklachten

De werkgever schrikt van de reviews en leest dat zijn accountmanager zich agressief zou opstellen en klanten intimideert die niet betalen. De werkgever besluit hierom over te gaan tot ontslag op staande voet. De accountmanager ontvangt onderweg naar het werk de e-mail waarin zijn ontslagbrief staat. Hij schrikt van de woorden die daarin worden gebezigd is boos. Een arbeidsconflict is geboren.

Ontslagbrief wordt aangevochten

De werknemer zoekt naar een arbeidsjurist en komt bij ons uit. Na een eerste gesprek besluit hij ons in te schakelen om bezwaar te maken tegen het ontslag. De werkgever begrijpt na een gesprek met ons dat hij fout zat. Hiermee werd het mogelijk om het ontslag af te wikkelen met een vaststellingsovereenkomst. Hiermee kan de werknemer een WW-uitkering aanvragen, recht houden op een transitievergoeding en kunnen wij een ontslagvergoeding voor hem uitonderhandelen.

Contact

Ontslag op staande voet? Altijd bezwaar maken. Novum juristen helpt u vandaag nog. Bel naar 020 261 60 10.