Ontslag door lekkende verkoopmedewerker

Ontslag op staande voet door ‘lekkende’ verkoopmedewerker.

Een verkoopmedewerker die getuige is geweest van een mishandeling op de werkvloer krijgt duidelijk instructies hier niet over te spreken met de pers. De werkgever anticipeert hiermee op journalisten die vragen willen stellen voor een goed verhaal in de pers. De werkgever wil hier niet aan meewerken en maant zijn werknemers om journalisten te negeren.  

Ontslag op staande voet na negeren van opdracht 

Een van verkoopmedewerkers wordt door een journalist benaderd zonder dat hij hiervan wist. Hierdoor dacht hij gewoon met een klant te praten die gehoord had van het voorval. De overtuiging van de verkoopmedewerker werd verder gevoed door het feit dat de journalist een aankoop bij hem deed. Echter, de journalist deed dit om de medewerker ervan te overtuigen dat hij geen journalist was.  

Ontslagbrief niet in orde 

De werknemer wordt op staande voet ontslagen nadat de werkgever hoort van het gesprek. Er volgt uiteindelijk geen verhaal in de pers. De werknemer zoekt zeer terecht naar rechtshulp en komt bij ons uit. Zijn ontslagbrief lijkt niet in orde, hetgeen ook klopt. Echter, de reden van het ontslag op staande voet is helemaal niet in orde. Het ontslaan van een werknemer omdat hij zijn recht op meningsuiting heeft uitgeoefend is niet mogelijk.  

Bezwaar tegen ontslag 

Het ontslag wordt aangevochten met goed resultaat. De werkgever doet een aanbod om het ontslag af te wikkelen. Dit aanbod wordt in een vaststellingsovereenkomst gegoten waarbij de werknemer een verhoogde transitievergoeding krijgt en een ontslagvergoeding waarmee hij de tijd krijgt om een nieuwe baan te zoeken.  

Contact  

Heeft u ook vragen over ontslag op staande voet of vaststellingsovereenkomsten? Bel dan naar 0202616010. Onze ervaren arbeidsjuristen werken over heel Nederland.  Lees hier meer artikelen.

Ontslag door lekkende verkoopmedewerker 

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9