Ontslag bij supermarkt Boni

Ontslag bij supermarkt Boni: arbeidsconflicten, ontslag op staande voet en overige ontslagvragen zoals collectief ontslag bij Boni. Vragen en antwoorden van arbeidsjuristen voor werknemers.

Boni-vestigingen met vragen over ontslag

Boni is een Nederlandse supermarkt met vooral vestigingen in het midden en in het oosten van het land. Het hoofdkantoor van de supermarkt ligt in Nijkerk. Iedere supermarkt waaronder de vestigingen van Boni valt onder de detailhandel en lokt daarom veel ontslagvragen uit.

In deze tekst hebben onze juristen hun kennis en ervaring bij het helpen van werknemers van Boni samengebracht zodat we werknemers van deze supermarktmerk kunnen helpen. Hieronder volgen vragen van werknemers en antwoorden van onze arbeidsjuristen die over ontslag op staande voet, arbeidsconflicten en vaststellingsovereenkomsten gaan.

Arbeidsconflicten bij Boni: vaststellingsovereenkomsten en ontslag

Een arbeidsconflict is een geschil op de werkvloer tussen collega’s. Het duidt op onvrede over elkaar en de wijze waarop het werk wordt uitgeoefend. Een arbeidsconflict is van invloed op de werksfeer waar vooral de werknemer last van heeft.

Ik heb een arbeidsconflict bij Boni. Ik vind het moeilijk om terug te keren naar de werkvloer. Hoe kan ik dit aanpakken?

Een arbeidsconflict is altijd vervelend, maar nooit zonder oplossingen. U kunt zelf een gesprek aanvragen met een HR-afdeling of uw leidinggevende. Stel voor uzelf vragen en probeer uw bezwaren zo goed mogelijk op papier te zetten in aanloop naar dit gesprek.

Is een gesprek niet mogelijk of heeft het plaatsgevonden gesprek geen positief effect gehad? Overweeg dan om een mediator in te schakelen. Bespreek de mogelijkheid eerst met uw werkgever. Als uw werkgever ervoor openstaat, kunt u onze contactgegevens of deze pagina delen met uw werkgever. Wij plannen dan een gesprek in voor een mediationtraject. Heeft u geen interesse in een gesprek of in mediation? Lees dan hieronder verder.

Ik heb een arbeidsconflict bij Boni en ik wil niet meer terugkeren naar de werkvloer. Zelf ontslag nemen is een slecht idee, maar ik wil wel weg.

Dit dilemma is bekend bij ons, maar hoeft geen probleem te zijn. Het is mogelijk om via een arbeidsjurist het arbeidsconflict te beëindigen door de arbeidsovereenkomst in goed overleg op te zeggen. De opzegging zal gaan via een vaststellingsovereenkomst. In deze overeenkomst worden de laatste ontslagvoorwaarden overeengekomen zoals de transitievergoeding en ontslagvergoeding. Ook is het mogelijk om een WW-uitkering aan te vragen na ondertekening daarvan en worden de juridische kosten vaak vergoed door de werkgever. Hiermee kunt u dus veilig ontslag nemen en afkomen van het arbeidsgeschil. Bel naar 0202616010 voor meer informatie over de vaststellingsovereenkomst en hoe onze arbeidsjuristen daarbij helpen.

Ontslag op staande voet bij Boni: transitievergoeding en vaststellingsovereenkomsten

Ik ben op staande voet ontslagen na een arbeidsconflict. Wat gebeurt er nu met mijn transitievergoeding?

Een antwoord op uw vraag is als volgt. Op staande voet ontslag betekent dat de werkgever niet bereid zal zijn om een transitievergoeding mee te geven. Wel is het mogelijk om een via een vaststellingsovereenkomst de transitievergoeding mee te kregen en recht te houden op een WW-uitkering. Hiervoor heeft u een arbeidsjurist nodig die dat kan afdwingen bij de werkgever.

Het is altijd spijtig als ontslag op staande voet is verleend aan een werknemer. Bij een op staande voet gegeven ontslag is het verstandig om contact op te nemen met een ervaren arbeidsjurist. De arbeidsjuristen van Novum juristen zijn gespecialiseerd in arbeidsrecht en ontslag en zijn vandaag nog bereikbaar. Bel naar 0202616010 voor een juridisch consult dat vandaag nog kan plaatsvinden.

Er is minder werk voor mij beschikbaar bij Boni, kan Boni mij nu op staande voet ontslag geven?

Nee, ontslag op staande voet kan alleen met zwaarwegende argumenten die over uw gedragingen gaan. U moet zich dus behoorlijk misdragen voordat een werkgever u ontslag op staande voet kan verlenen. Wanneer er minder werk beschikbaar is, is het wel mogelijk dat u ontslag om bedrijfseconomische redenen kan verwachten. Dat betekent dat u een vaststellingsovereenkomst kan verwachten of een ontslagvergunning wordt gevraagd aan het UWV. Het is in deze situaties altijd goed om een arbeidsjurist te vragen om te onderhandelen voor een vaststellingsovereenkomst. Zo weet u dat u de hoogst mogelijke transitievergoeding krijgt na het ontslag.

Collectief ontslag bij Boni: juridisch advies en vaststellingsovereenkomst

Mijn collega’s en ik hebben in een gesprek te horen gekregen dat wij ontslag kunnen verwachten omdat wij boventallig zijn verklaard. Wat betekent dat?

Uw functie wordt boventallig verklaard als de werkgever heeft bepaald dat uw werkzaamheden onnodig zijn geworden voor het bedrijf of voor een specifieke afdeling in het bedrijf. U kunt dan recht hebben op herplaatsing op een andere functie of ontslag verwachten wanneer herplaatsing niet mogelijk blijkt. Het is daarom goed om te vragen wat de werkgever wil doen met de boventallige functies.

De werkgever heeft gezegd dat wij boventallig zijn en worden ontslagen. Wat nu?

U zult een vaststellingsovereenkomst ontvangen van uw werkgever. Het is verstandig dat u ondersteuning zoekt bij een arbeidsjurist. Bij collectief ontslag kunnen wij u en uw collega’s allemaal helpen. Dat is positief omdat u als collectief sterker staat en daarom meer uit het ontslag kunt halen. Onze arbeidsjuristen weten wat collectieve rechtshulp is en kunnen u en uw collega’s voorzien van de hoogste transitievergoedingen en ontslagvergoedingen.

Ontslag bij supermarkt Boni. Heeft u vragen over ontslag, vaststellingsovereenkomsten of arbeidsconflicten. Bel dan voor een belafspraak met een ervaren arbeidsjurist die vandaag al plaatsvindt. Bel naar 020 261 60 10.