Ontslag bij Beter Bed

Ontslag bij Beter Bed. Vragen en antwoorden over vaststellingsovereenkomst, ontslag op staande voet en overig ontslag.

Ontslagprofiel Beter Bed

Beter Bed verkoopt zoals de naam zegt vooral slaapkamerartikelen. Het gaat om een Nederlands bedrijf dat opgericht is in Uden. Tegenwoordig bestaan er meerdere vestigingen over heel Nederland. Daarom kan geconcludeerd worden dat er veel werknemers zijn die mogelijk vragen hebben over ontslag op staande voet, ontslag met wederzijds goedvinden of vaststellingsovereenkomst. In deze bijdrage leest u vragen van werknemers en antwoorden van arbeidsjuristen die over deze onderwerpen gaan.

De arbeidsjuristen van Novum juristen zijn vandaag nog bereikbaar voor een gesprek over bovenstaande onderwerpen. Bel naar 020 261 60 10 voor juridisch consult dat vandaag nog kan plaatsvinden.

Ontslag op staande voet bij Beter Bed: minnelijke of gerechtelijke ontslagprocedure, ontslag met wederzijds goedvinden en de mogelijkheid van een vaststellingsovereenkomst

Ik heb een ontslagbrief gekregen waarin staat dat ik op staande voet ontslag heb gekregen na een arbeidsconflict. Het ontslag is in mijn ogen onterecht. Ik wil weten wat mijn mogelijkheden zijn.

Ontslag op staande kan alleen in de ergste gevallen of in zeer specifieke redenen. U kunt uw ontslagbrief raadplegen voor de onderbouwing van het ontslag. Een op staande voet gegeven ontslag is ernstig, maar kan vaak makkelijk worden opgelost.

Het aanvechten van ontslag is voor een werknemer makkelijker omdat het ontslag vaak niet voldoet aan de wettelijke regels daarover. Aan de andere kunnen onze arbeidsjuristen het ontslag veranderen in een wederzijds ontslag. Dat betekent dat het ontslag met een schikking wordt opgelost via een vaststellingsovereenkomst. Deze methode wordt vaak gebruikt door ontslagen werknemers. Laat uw casus onderzoeken door onze arbeidsjuristen voordat u een beslissing neemt.

Hoe zit het met mijn vakantiegeld bij een ontslag op staande voet?

Na het verlenen van op staande voet ontslag wordt er een eindafrekening opgemaakt en wordt alles aan u uitbetaald waar u nog recht op heeft. Daar hoort vakantiegeld bij. Interessanter is dat de werkgever ook eventuele schadeposten met uw salaris kan verrekenen. Het advies is om een arbeidsjurist in te schakelen die via een vaststellingsovereenkomst uw opgebouwde gelden kan beschermen tegen een onrechtmatige afrekening.

Ik heb te maken met een arbeidsconflict. Kan ik nu een ontslagbrief verwachten?

In de regel geeft een arbeidsconflict geen reden voor het geven van op staande voet ontslag. Het kan wel voorkomen dat een arbeidsconflict kan escaleren waarin de werknemer een grens over gaat zoals bij agressie of scheldwoorden. In dat geval kan ontslag op staande voet worden gegeven. Laat uw situatie beoordelen door een van onze arbeidsjurist.

Vaststellingsovereenkomst bij Beter Bed: transitievergoeding, ontslagvoorwaarden en outplacement

Mijn werkgever heeft mij uit het niets een vaststellingsovereenkomst gegeven. Mag dit wel?

Ja, in de regel wordt een werknemer die een vaststellingsovereenkomst krijgt wel vooraf geïnformeerd. Echter, er geldt geen plicht voor de werkgever om de keuze voor deze ontslagvorm te melden. Kortom, uw werkgever mag u een vaststellingsovereenkomst aanbieden. U hoeft op uw beurt niet te tekenen.

Ik ben bereid om mee te werken aan de vaststellingsovereenkomst, maar wil wel een soort opleiding kunnen volgen in verband met corona. Kan dat?

Jazeker. De vaststellingsovereenkomst bevat ontslagvoorwaarden zoals uw transitievergoeding en budget voor een opleiding. Deze mogelijkheid wordt ook wel outplacement genoemd.

Ik heb een burn-out en na een arbeidsconflict geeft de werkgever mij een vaststellingsovereenkomst. Mag de werkgever mij in deze situatie een ontslagvoorstel doen?

Ja, de werkgever mag een ontslagvoorstel doen in de vorm van een vaststellingsovereenkomst. U hoeft echter niet te tekenen. Het is aangeraden om een arbeidsjurist in te schakelen om het voorstel te laten nakijken. Hiermee bent u zeker van recht op een WW-uitkering en kunnen meerdere ontslagvoorwaarden worden toegevoegd of worden vergroot zoals de transitievergoeding of een budget voor coaching.

Arbeidsconflict bij Beter Bed: oplossing arbeidsconflict, uitleg vaststellingsovereenkomst en finale kwijting

Ik heb een arbeidsconflict bij Beter Bed. Hoe kan ik hier uitkomen?

Een arbeidsconflict is altijd vervelend, maar altijd op te lossen met de juiste hulp. Een stappenplan dat uitgewerkt is door onze ervaren arbeidsjuristen betekent samengevat het volgende.

  • Schrijf een verslag van de omstandigheden die hebben geleid tot het arbeidsconflict;
  • Geef aan dat u een gesprek wil voeren met degene met de collega waarmee u het arbeidsconflict;
  • Als het gesprek niet tot een oplossing heeft gesorteerd, probeer dan een gesprek over het arbeidsgeschil te voeren met een HR-afdeling / HR-manager.
  • Als het conflict blijft voortbestaan, denk dan na over een ontslagregeling (maar neem geen ontslag zonder ons eerst te consulteren!);
  • Doe op tijd een ziekmelding als u last heeft van spanningen / burn-out verschijnselen.

Ik heb het stappenplan gevolgd. De werkgever wil niet naar mij luisteren en neemt mijn klachten niet serieus. Hoe werkt een ontslagregeling?

Een van onze arbeidsjuristen zal dan worden aangewezen om u verder te helpen. Hij zal namens u contact zoeken met de werkgever en met hem de mogelijkheid van een vaststellingsovereenkomst bespreken. De vaststellingsovereenkomst is de overeenkomst waarin het ontslag wordt verwerkt. Wij verwerken daarin nadere ontslagvoorwaarden zodat u op een positieve manier uit dienst kunt gaan met behoud van een uitkering en transitievergoeding.

Is zelf ontslag nemen een goed idee bij een arbeidsconflict?

Nee, zelf ontslag nemen is nooit aangeraden. Als u uw ontslagbrief indient bij uw werkgever betekent dat geen WW-uitkering en afstand van de transitievergoeding. De beste methode van ontslag is ontslag met wederzijds goedvinden via een vaststellingsovereenkomst. Zie het antwoord op de vorige vraag voor een toelichting op deze overeenkomst.

Bel vandaag nog naar onze arbeidsjuristen om op dezelfde dag geholpen te worden met ontslag op staande voet, arbeidsconflicten of vaststellingsovereenkomsten. Bel naar 020 261 60 10 voor meer informatie.