Onterechte marktplaatsfraude en ontslag

Onterechte marktplaatsfraude leidt tot ontslag op staande voet.

Een administratiemedewerker die in privé een armband op Marktplaats plaatst krijgt al snel een kopende partij aan de lijn die de vraagprijs wil voldoen. De werknemer stuurt de armband op volgens afspraak en ontvangt daarvoor de vraagprijs. Echter, stuurt hij de verkeerde armband op. Deze armband is minder waard en minder aantrekkelijk dan op de foto stond. Een eerlijke fout, zo betoogde hij zelf nadat de kopende partij verhaal kwam halen. Het probleem is dat de armband zoals deze op Marktplaats stond al verkocht is aan een andere partij. De werknemer stuurde dus de verkeerde armband op naar de verkeerde koper.  

Ontslag op staande voet door fraudebeschuldiging 

De werknemer wordt op staande voet ontslagen nadat de kopende partij via social media erachter komt wie zijn werkgever is. Hij informeert de werkgever en stuurt bewijzen van het in zijn ogen frauduleus handelen van de werknemer. De werkgever is geschokt dat deze werknemer een fraudeur blijkt te zijn na zoveel jaar trouwe dienst. De werkgever stuurt hem daarom naar huis met een ontslagbrief en met de mededeling dat hij op staande voet is ontslagen.  

Arbeidsconflict? 

De werknemer is ziedend en laat weten dat hij rechtshulp zal inschakelen tegen het ontslag. Hij schakelt ons in en een van onze ervaren arbeidsjuristen belt de werkgever op om het ontslag te bespreken. De werkgever laat weten dat na een gesprek met ons weten dat hij het ontslag betreurt. De werknemer mag vervolgens weer in dienst komen bij het bedrijf. De werknemer heeft dit voorstel geaccepteerd vanwege zijn band met het bedrijf en de leidinggevende.  

Contact

Heeft u ook vragen over arbeidsconflicten of ontslag op staande voet? Bel naar 0202616010 voor onze ervaren arbeidsjuristen. Lees hier meer artikelen.

Onterechte marktplaatsfraude en ontslag

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9