Onterecht niet gegeven personeelskorting

Lees in deze blog de casus ‘Onterecht niet gegeven personeelskorting eindigt met vaststellingsovereenkomst’.

Een verkoopmedewerker van een groothandel wil graag met de kerst gebruik maken van de personeelskorting zodat hij thuis een kerstmaaltijd kan voorbereiden. Omdat hij werknemer is heeft hij recht op deze korting en ook recht op een aanvullende korting omdat de aankoop valt binnen de feestdagen.

Werkgever wordt boos

De werkgever hoort van zijn voornemen en wacht af of de werknemer zijn aankoop doorzet. Nadat de aankoop is gedaan wordt de werknemer opgeroepen voor een functioneringsgesprek. De werknemer denkt op dat moment dat hij zijn kerstpakket in ontvangst kan nemen en stapt vrolijk naar zijn baas. Nadat hij ziet dat het gezicht van de baas op onweer staat wordt hij bang. Zou hij iets verkeerds hebben gedaan? De werkgever start zonder waarschuwing met een vlammend betoog over hoe de werknemer zijn werkgever heeft benadeeld door een dergelijke aankoop te doen.

De werknemer verweert zich in dit gesprek door te stellen dat hij gewoon recht heeft op de korting. Als werknemer heeft hij personeelskorting en zijn aankoop valt binnen de kortingsperiode. Volgens de werknemer is er daarom niets aan de hand. De werkgever stuurt hem boos het pand uit.

Arbeidsconflict of ontslag op staande voet?

De werknemer zit radeloos thuis en weet niet wat er is gebeurd. Tijdens de feestdagen ontslagen worden is geen pretje. Daarom neemt hij snel contact met ons op. Wij stelden hem gerust en gaven aan dat wij de werkgever zullen overtuigen van een goed einde van het arbeidsconflict. De werkgever gaf aan dat hij van plan was om ontslag op staande voet te geven, maar hiervan heeft afgezien vanwege de geslonken boosheid. De werkgever zag zijn fouten in nadat wij hem wezen op de ontslagbescherming van de werknemer.

Vaststellingsovereenkomst

De werkgever bood aan om de werknemer weer op te roepen voor arbeid omdat wij zijn arbeidsovereenkomst hebben kunnen redden. De werknemer was echter helemaal klaar met de werkgever en stuurde aan op ontslag met wederzijds goedvinden. De werkgever werkt haast altijd mee en dat was deze keer niet anders. Met onze inspanningen kreeg de werknemer een verhoogde transitievergoeding en een ontslagvergoeding om zich te laten bijscholen. Gelukkig vond hij snel werk.

Contact

Bel naar 020 261 60 10 als u vragen heeft over arbeidsconflicten, vaststellingsovereenkomsten of andere arbeidsrechtelijke onderwerpen. Onze arbeidsjuristen staan voor u klaar.