Novum ik heb vragen over ontslag deel 26

Lees onze nieuwe blog Novum ik heb vragen over ontslag (deel 26). Hieronder leest u waargebeurde verhalen van werknemers die te maken kregen met vragen over arbeidsconflicten, ontslag op staande voet en vaststellingsovereenkomsten en hoe een arbeidsjurist van Novum juristen daarop heeft gereageerd en welke oplossing hij heeft voorgesteld. Hiermee wordt beoogd om juridische zaken als ontslag, arbeidsconflicten en vaststellingsovereenkomsten herkenbaar te maken voor de werknemer. Vandaag haalt een van onze arbeidsjuristen een bericht aan uit zijn postvak waarin een werknemer een vreemd bericht kreeg van zijn werkgever. Dit is deel 26 van deze rubriek, klik hier voor deel 25.

Ontslagverhaal 50: Arbeidsconflict door verkeerde salarisschaal (werkgever past verkeerde arbeidsvoorwaarden toe)

Hallo,

Ik werk inmiddels al meer dan 7 maanden op kantoor en doe de werkzaamheden als marketing specialist. Ik ben ander werk gaan doen binnen de organisatie. Eerder werkte ik in de IT als beheerder. Op papier sta ik nog steeds als IT-beheerder en krijg een kleine toeslag voor het werk van IT. Nou ben ik benieuwd of mijn bedrijf dit wel mag doen. Hoe lang mogen ze mij deze werkzaamheden laten uitvoeren zonder mijn functie te wijzigen? Ik draai volledig mee in deze functie en zou ook in een andere schaal komen als ze mijn functie hier naar toe wijzigen. Dit lijkt me niet helemaal eerlijk en ben benieuwd wat de max is. Vandaar dat ik jullie even hier over na vraag.

Hierdoor sta ik in een verkeerde salarisschaal. Ik zou namelijk meer moeten verdienen dan wat ik nu iedere maand uitbetaald krijg. Hoe pak ik dit aan?

Met vriendelijke groet,

(Naam werknemer)

Reactie arbeidsjurist verkeerde arbeidsvoorwaarden

Uw werkgever is verplicht om de juiste arbeidsvoorwaarden toe te passen bij het werk dat u voor hem verricht. In uw verhaal maak ik op dat u in feite minder verdiend dan waar u eigenlijk recht op heeft. Uiteraard kan het mogelijk zijn dat de werkgever door de functiewisseling een fout heeft gemaakt in de administratie waardoor deze situatie nu werkelijkheid is geworden. Echter, dit neemt niet weg dat de werkgever de verantwoordelijkheid heeft om de juiste salarisbetaling aan u te voldoen.

Oplossing arbeidsjurist

De arbeidsjurist stelde voor om een aangetekende brief te verzenden naar de werkgever met het verzoek om de functie van de werknemer vast te stellen op de functie van marketing specialist en daarmee ook de salarisschaal aan hem toe te wijzen die daarbij hoort.

Resultaat hulp arbeidsjurist

De werkgever beloofde beterschap aan de werknemer. De arbeidsrelatie is daarmee hersteld waardoor werknemer en werkgever weer verder met elkaar kunnen.

Ontslagverhaal 51: Ontslag op staande voet na bedreiging leidinggevende

Een van onze medewerkers welke in het verleden al vaker voor conflicten heeft gezorgd heeft nu onze voorman bedreigd. Het is in de auto gebeurd, zonder getuigen. Maar gezien de versie van het verhaal en de reacties nadien van collega’s zijn wij van mening dat wij dit niet kunnen laten gebeuren binnen onze organisatie. Betreffende medewerker is geschorst en wij hebben juridisch advies ingewonnen bij onze “huisadvocaat” echter dit advies ligt niet in onze lijn van de organisatie.

Graag zou ik dit probleem vandaag met een advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht willen bespreken.

Snel bellen met Novum Juristen is snelle oplossing

In dit geval nam een werkgever contact op met ons kantoor. Uit dit gesprek bleek dat de werknemer zich onmogelijk maakte op de werkvloer. Geen enkele collega wilde nog samenwerken met de werknemer. De bedreiging van de voorman bleek de druppel te zijn voor de werkgever.

De werkgever was benieuwd naar de mogelijkheden van ontslag op staande voet. Vanzelfsprekend hoeft een werkgever een bedreiging van het personeel door een werknemer niet te tolereren en is het verlenen van een op staande voet ontslag zeker op zijn plaats.

Ontslagbrief voor op staande voet op dezelfde dag

De arbeidsjurist stelde op grond van de omstandigheden een ontslagbrief op en legde de procedure voor het ontslag uit aan de werkgever.

De werknemer werd opgeroepen voor een gesprek en werd gevraagd om zijn visie te geven op de bedreiging van vandaag. De werknemer bleek geen goed antwoord te hebben. Daarop heeft de werkgever, volgens instructie van de arbeidsjurist, het ontslag mondeling gegeven en schriftelijk bevestigd via een ontslagbrief.

Bezwaar van werknemer tegen ontslag op staande voet leidt tot vaststellingsovereenkomst

De werknemer schakelde al snel een advocaat in om bezwaar te maken tegen het ontslag. Echter, de arbeidsjurist van Novum juristen was al voorbereid op een mogelijk bezwaar en heeft een procedure voor de werkgever voorkomen door het ontslag te verwerken in een vaststellingsovereenkomst. Met deze overeenkomst is in het verlengde van het op staande voet gegeven ontslag, het wederzijdse ontslag afgesproken. Hiermee werd een procedure voorkomen voor beide partijen. De werkgever kon zo relatief snel en zonder bijkomende kosten af van de dreigende werknemer.

Heeft u ook vragen over ontslag, vaststellingsovereenkomsten of ontslag op staande voet? Bel dan naar 020 261 60 10 voor meer informatie. Onze arbeidsjuristen zijn vandaag nog bereikbaar voor zowel werknemers als werkgevers.

Contact

Dit was de blog Novum ik heb vragen over ontslag (deel 26). Heeft u ook hulp nodig bij ontslag op staande voet. Neem snel contact op met ons via 020 261 60 10. Onze arbeidsjuristen zijn vandaag nog bereikbaar, geen wachtrijen!