Na mediation alsnog vaststellingsovereenkomst 

Na mediation alsnog vaststellingsovereenkomst. Lees in deze blog meer.

Casus  

Een werknemer die als monteur werkte voor een groot bedrijf wordt opgezadeld met een groot aantal opdrachten. De hoeveelheid van de opdrachten kan hij haast niet aan, maar hij blijft loyaal doorwerken. Hij komt uit het buitenland en spreekt een beetje Nederlands. Hij is dankbaar voor de kansen die hij in Nederland krijgt en wil daarom niet klagen over de werkdruk. Naast de werkdruk heeft hij te maken met een leidinggevende die hem dubieuze opdrachten geeft. Een van deze opdrachten is dat hij werk moet verrichten op een locatie waarin asbest was geconstateerd.  

De werknemer vindt deze opdracht te ver gaan en spreekt zijn leidinggevende aan op de gevaren van de opdrachten. De leidinggevende is daar niet van gediend waardoor iedere dag op de werkvloer een soort persoonlijke vete wordt uitgevochten tussen de werknemer en de leidinggevende. Over en weer worden e-mail gestuurd en gesprekken gevoerd over de gevaarlijke opdrachten, maar ook de hoge werkdruk. De werknemer loopt op zijn laatste tenen.  

De werknemer zoekt het hogerop waarbij hij zijn werkgever overtuigt van mediation. Mediation betekent dat een bemiddelaar tussen twee conflicterende partijen een oplossing probeert te zoeken. Het lukt de mediator na enkele sessies niet om een oplossing te vinden tussen de werknemer en de leidinggevende. De leidinggevende vindt dat hij goed is omgegaan met de werknemer. Daartegenover staat dat de werknemer steeds bozer werd omdat zijn klachten niet serieus werden genomen.  

Juridisch advies 

De werknemer is ten einde raad en neemt contact met ons op voor juridisch advies. De werknemer wilde aan de ene kant graag in gesprek zijn met zijn werkgever, maar wist dat zijn werkgever niet zou luisteren. Wij hebben toen met de werkgever gesproken en zijn gezamenlijk tot een oplossing gekomen.  

Vaststellingsovereenkomst 

De oplossing bleek te liggen in een vaststellingsovereenkomst waarbij werknemer en werkgever kozen voor ontslag met wederzijds goedvinden. De werknemer kreeg hierdoor wel de erkenning die hij wilde in de vorm van een verhoogde transitievergoeding. Door de vaststellingsovereenkomst kreeg hij een transitievergoeding, recht op WW-uitkering en een vergoeding van de juridisch kosten. Ook kreeg hij vanwege zijn inzet een ontslagvergoeding van een groot aantal maanden loon.  

Conclusie 

De werknemer was blij dat hij voor de steun van een arbeidsjurist had gekozen. Hierdoor kreeg hij een juridische oplossing waarbij hij ook op persoonlijk vlak is gehoord en geholpen. Heeft u ook vragen over mediation, vaststellingsovereenkomsten of andere arbeidsrechtelijke onderwerpen? Bel dan naar 0202616010. Lees hier meer artikelen.

Na mediation alsnog vaststellingsovereenkomst

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9