Medewerkster krijgt vaststellingsovereenkomst na pesterijen 

Medewerkster krijgt vaststellingsovereenkomst na pesterijen.

De medewerkster is een telefoniste die met overgewicht kampt en daarmee wordt gepest door collega’s. De leidinggevende neemt soms bakken met snoep mee en verdeelt deze over de werkvloer. De medewerkster is dan de eerste die een portie in haar handen neemt en daarmee terugloopt naar haar bureau. Dit verandert wanneer collega’s voortdurend grappen over haar maken. 

Arbeidsconflict door pesterijen 

Een van haar collega’s ontmoedigt de werkgever publiekelijk om nog snoep te komen brengen. Zij is bang dat de medewerkster alleen maar dikker zal worden. De medewerkster hoort dit en wordt boos. Ze raakt zelfs overspannen en meldt zich ziek. 

Ontslag met wederzijds goedvinden beëindigt arbeidsconflict 

De medewerkster heeft hulp nodig met het arbeidsconflict en komt naar ons voor advies. Na een gesprek bij ons op kantoor geeft ze ons toestemming om contact met de werkgever te zoeken om het arbeidsconflict op te lossen. Na het contact blijkt de werkgever bereidwillig om een vaststellingsovereenkomst aan te gaan. Hiermee kan de medewerkster veilig uit dienst met een transitievergoeding. Daarnaast kreeg ze een ontslagvergoeding mee vanwege de pesterijen.

Contact

Pesten op het werk is een serieuze zaak. Neem zeker contact op met een arbeidsjurist. Bel naar 0202616010. Lees hier meer artikelen.

Medewerkster krijgt vaststellingsovereenkomst

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9