Medewerkster krijgt vaststellingsovereenkomst na pesterijen

De medewerkster is een telefoniste die met overgewicht kampt en daarmee wordt gepest door collega’s. De leidinggevende neemt soms bakken met snoep mee en verdeelt deze over de werkvloer. De medewerkster is dan de eerste die een portie in haar handen neemt en daarmee terugloopt naar haar bureau. Dit verandert wanneer collega’s voortdurend grappen over haar maken.

Arbeidsconflict door pesterijen

Een van haar collega’s ontmoedigt de werkgever publiekelijk om nog snoep te komen brengen. Zij is bang dat de medewerkster alleen maar dikker zal worden. De medewerkster hoort dit en wordt boos. Ze raakt zelfs overspannen en meldt zich ziek.

Ontslag met wederzijds goedvinden beëindigt arbeidsconflict

De medewerkster heeft hulp nodig met het arbeidsconflict en komt naar ons voor advies. Na een gesprek bij ons op kantoor geeft ze ons toestemming om contact met de werkgever te zoeken om het arbeidsconflict op te lossen. Na het contact blijkt de werkgever bereidwillig om een vaststellingsovereenkomst aan te gaan. Hiermee kan de medewerkster veilig uit dienst met een transitievergoeding. Daarnaast kreeg ze een ontslagvergoeding mee vanwege de pesterijen.

Contact

Pesten op het werk is een serieuze zaak. Neem zeker contact op met een arbeidsjurist. Bel naar 020 261 60 10.