Manager wordt op staande voet ontslagen na anonieme tip over crimineel verleden

Leestijd: 2 – 4 minuten.

Crimineel verleden?

Een manager van het hoofdkantoor van een internationaal kledingbedrijf stuurt ongeveer 100 mensen aan op een verkoopafdeling. Hij is goed in zijn werk en mensen zijn ook tevreden over hem. Tussen deze collega’s zit een enkeling die niet tevreden is over de manager. Hij zou afstandelijk zijn en bot reageren op feedback. Een van de collega’s gaat op onderzoek uit en ziet aanknopingspunten voor de stelling dat de manager ooit in aanraking is gekomen met justitie. Deze collega doet anoniem de melding van het waarschijnlijke strafbare verleden van de manager. De anonieme melding zorgt ervoor dat hij wordt geschorst door de werkgever.

Ontslag op staande voet na schorsing

De werkgever neemt de tip uiterst serieus. Daarom besluiten ze om de manager meteen te schorsen. Dat betekent dat hij niet mag werken, maar wel zijn salaris behoudt totdat de werkgever anders beslist. Nadat de werkgever klaar is met zijn onderzoek kiezen ze ervoor om de manager op staande voet te ontslaan. Hij wordt uiteindelijk ontslagen vanwege het feit dat hij door de tip niet meer serieus genomen kan worden door zijn collega’s. Daarom zou hij niet meer als manager kunnen werken. Hiervoor krijgt hij een ontslagbrief.

Arbeidsconflict na onjuiste ontslagbrief

De ontslagbrief levert een arbeidsconflict op. De manager is woest omdat de anonieme tip niet betrouwbaar zou zijn en op onwaarheden is berust. Verder heeft hij nooit zijn kant van het verhaal kunnen doen en kan hij niet serieus genomen worden door het handelen van de werkgever. Hij weet dat ontslag overgelaten moet worden aan een arbeidsjurist en belt daarom voor juridisch advies. Een van onze arbeidsjuristen schakelt snel en biedt aan om hem te helpen. De arbeidsjurist krijgt akkoord van de manager en belt met de werkgever. Door kordaat te handelen is een vaststellingsovereenkomst tussen beide partijen mogelijk. Hierdoor is ontslag met wederzijds goedvinden een mogelijkheid en krijgt de manager een ontslagvergoeding en een transitievergoeding.

Contact

Ontslag op staande voet is altijd vervelend, maar nooit kansloos. Neem contact op met onze arbeidsjuristen. Bel naar 020 261 60 10.