Grensoverschrijdende arbeidsovereenkomst 

Grensoverschrijdende arbeidsovereenkomst? Lees in deze blog meer.

Globalisme leidt tot steeds meer dienstbetrekkingen die overzees worden gesloten. Dit leidt tot behoefte aan een internationale visie op het arbeidsrecht. Nederlanders kunnen in het buitenland werken of voor een Nederlands bedrijf in het buitenland. Andersom is het mogelijk dat expats werkzaam zijn in Nederland voor een Nederlands of buitenlands bedrijf.  

Grensoverschrijdende arbeidsovereenkomst

Als sprake is van een internationale arbeidsovereenkomst en sprake is van een arbeidsconflict, ontslag of vaststellingsovereenkomst is belangrijk om te weten welke rechter en welk nationaal rechtsstelsel antwoorden moet geven op deze vragen. Het is altijd mogelijk om via ontslag met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan. Als het Nederlandse rechtsstelsel van toepassing is.

Het is ook goed om te bekijken of er recht bestaat op een transitievergoeding dan wel een ontslagvergoeding. 

Contact

Novum juristen is een flexibele arbeidsspecialist, beheerst meerdere talen en is vloeiend in juridisch Engels. Bel daarom naar Novum juristen voor meer advies over grensoverschrijdende dienstverbanden. Bel daarom naar 0202616010. Lees hier meer artikelen.

Grensoverschrijdende arbeidsovereenkomst

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9