Geestelijke mishandeling van stagiaire wordt ontslag op staande voet

Een accountant die in een team van drie werkt is verantwoordelijk voor het leertraject van een stagiaire. Deze stagiaire doet haar best om zich te laten gelden. Een van de accountants maakt daar op gegeven moment gebruik van door haar vervelende klussen te geven. Ook maakt ze een vreemde opmerking over haar huidskleur.

Arbeidsconflict tussen collega’s

De accountant wordt door twee andere collega’s aangesproken op haar gedrag. Zij liet haar broodjes halen bij een supermarkt die bijna tien kilometer verderop lag en liet weten haar niet mee te willen nemen naar een klant omdat haar huidskleur niet representatief zou zijn. De twee andere collega’s zijn het zat en proberen de stagiaire die racistisch bejegend wordt in bescherming te nemen. De accountant vindt dat zij onterecht wordt aangevallen en probeert de stagiaire te overtuigen om alles goed te praten met de baas.

Ontslag op staande voet wegens racisme

De stagiaire is moedig en werkt niet mee. Zij geeft aan wat er is gebeurd en wordt ondersteund door de twee andere accountants. Omdat ontslag moeilijke materie is schakelen zij juridisch advies in. Wij committeren ons aan het bureau en helpen met het opstellen van een ontslagbrief en het gesprek met de accountant die ontslagen zal worden. Het is duidelijk dat zij onfatsoenlijk met de stagiaire is omgegaan en ook racistische taal heeft uitgeslagen. Het ontslaggesprek was lastig, maar noodzakelijk. Tot op heden is niet duidelijk of zij bezwaar heeft gemaakt.

Contact

Vragen over ontslag op staande voet? Bel naar 020 261 60 10 voor advies.