Evenementenbedrijf ontslaat beveiliger wegens seksuele afspraken

Een evenementenbedrijf dat concerten en andere festivals organiseert heeft een beveiliger in dienst die vrouwen kosteloze toegang beloofde tegen seks. Al voor het festival helpt hij mee om het festival meer aandacht te geven via Facebook. Vrouwelijke geïnteresseerden stuurden dan berichten met meer informatie over de toegangsprijzen. Daar gaf hij eerlijk antwoord op, maar bood hen ook kosteloos de toegang als zij met hem naar bed gingen.

Ontslag op staande voet

De beveiliger liep uiteindelijk tegen de lamp omdat een van deze vrouwen de werkgever hierover had ingelicht. De werkgever kreeg ook de beschikking over chatlogs waarbij de beveiliger zich liet ontvallen dat deze aanbieding al langere tijd deed. De werkgever maakte hieruit op dat hij inkomsten is misgelopen vanwege deze nevenactiviteit van de beveiliger.

Ontslagbrief

Het bedrijf schakelde ons in voor advies. Wij gaven aan dat ontslag op staande voet het beste middel is om dit op te lossen. De beveiliger wist dat hij de werkgever financieel benadeelde en stelde zich onfatsoenlijk op naar vrouwen. Dat was genoeg reden om een ontslagbrief op te stellen voor ontslag op staande voet.

Ontslag met wederzijds goedvinden

De beveiliger liet het er niet bij zitten en schakelde zelf juridische hulp in van een arbeidsjurist. Door onderhandelingen leidde het arbeidsconflict tot ontslag met wederzijds goedvinden. De werkgever kon daardoor afscheid nemen van de beveiliger.

Contact

Ontslag op staande voet roept veel vragen op. Daarom Novum juristen. Bel naar 020 261 60 10.