Doorstart na faillissement

Doorstart na faillissement

Ondernemingsrecht: Doorstart na faillissement.

Een failissement is niet altijd een doodlopende weg. Een doorstart is mogelijk met de juiste hulp. Lees hieronder meer over het maken van een doorstart.

Voortzetting van bedrijf tijdens faillissement

Ik ga faillissement aanvragen/ ik wacht een faillissementsaanvraag van een schuldeiser af, kan ik een doorstart maken na het faillissement?

Een faillissement kan een momentopname zijn door bijvoorbeeld de uitbraak van corona, maar hoeft niet meteen te betekenen dat het ondernemerschap is afgelopen. U kunt contact opnemen met uw curator om een afkoelingsperiode af te spreken gedurende het faillissement. Deze periode duurt twee maanden waarbij schuldeisers moeten wachten met het claimen van hun schulden. In de tussentijd doet de curator zijn werk en kunt u verder ondernemen.

Doorstart na faillissement

Een doorstart kan niet bij een eenmanspersoon of een vof. U moet dus in beginsel een BV hebben voor een doorstart. Voor een doorstart is het goed om een aantal zaken op orde te hebben. U moet weten welk product of dienst u levert en waarom dat een succes zal worden ten opzichte van het eerdere faillissement. Kortom, het succes van uw onderneming moet vooropstaan zonder dat de reden van het faillissement weer opduikt. Daarnaast moet u uw investeringen kennen voor de doorstart. Schrijf daarom een degelijk ondernemingsplan en laat het nakijken door een van onze adviseurs ondernemingsrecht. Zij denken graag met u mee.

Rechten werknemer bij doorstart BV van werkgever

Als er een faillissement is aangevraagd en vervolgens een doorstart wordt gemaakt, dan hoeven werknemers van de failliete werkgever niet opnieuw aangenomen te worden. Dit is ook het geval wanneer de werkgever wordt overgenomen door een ander bedrijf.

Contact

Heeft u vragen over een doorstart na uw faillissement? Onze adviseurs en juristen ondernemingsrecht zijn vandaag nog beschikbaar voor overleg. Bel naar 020 261 60 10 voor meer informatie.