Discussie over misstanden bij de katholieke kerk

Discussie over misstanden bij de katholieke kerk mondt uit in ontslag op staande voet.

Een gelovige facilitair medewerker heeft een discussie met een directe collega over de misstanden bij de katholieke kerk. De collega brandt deze gelovige institutie tot de bodem af en beklaagt zich over de wijze waarop kinderen jarenlang zijn misbruikt. De werknemer wordt boos en beschermt het instituut in een felle discussie.

Ontslag op staande voet wegens goedpraten pedofilie

De medewerker wordt op het matje geroepen en moet uitleg geven waarom hij pedofielen beschermt. De medewerker gelooft niet wat hij hoort en legt uit dat hij zijn geloof heeft verdedigd. Hij verafschuwt pedofilie en heeft dit nooit verdedigd. De werkgever geeft aan dat hij een ander verhaal heeft gehoord van zijn collega en geeft het daarom ontslag op staande voet.

De medewerker weet niet wat hij meemaakt en schakelt ons in voor advies. Hij is bang dat hij zijn transitievergoeding verliest en vraagt zich af of hij niet in aanmerking komt voor een ontslagvergoeding.

Vaststellingsovereenkomst herstelt ontslag

Door het ontslag met de werkgever te bespreken en aan te vechten wordt het ontslag al snel een vaststellingsovereenkomst. De vaststellingsovereenkomst heeft het voordeel dat de transitievergoeding en WW-uitkering worden gered. Onze arbeidsjurist lost hiermee het arbeidsconflict op waarmee de zaak tot een einde komt.

Contact

Heeft u vragen over ontslag op staande voet of arbeidsconflicten? Bel dan naar 020 261 60 10. Onze ervaren arbeidsjuristen helpen u verder.