De WAB en payroll

In deze blog leest u meer over de WAB en payroll.

Leestijd: 3 tot 5 minuten.

Vanaf 1 januari 2020 zal de WAB gaan gelden in het Nederlands arbeidsrecht. Omdat wij zowel particulieren als grote organisaties informeren staan wij in korte bijdragen stil bij de veranderingen die deze wet met zich meebrengt. Vandaag gaat het over payroll en payrollwerkgevers.

Payroll betekent een verband tussen een payrollorganisatie, een werknemer en het bedrijf waar de werknemer werkt. De werknemer solliciteert bij en werkt voor de feitelijke werkgever, maar wordt in dienst genomen door de payrollorganisatie. Een payrollovereenkomst is daarom anders dan een uitzendovereenkomst. Een uitzendbureau bepaalt namelijk zelf welke werknemers worden geselecteerd voor werk.

Payrollregels

Omdat de payrollovereenkomst anders is dan een arbeidsovereenkomst en een uitzendovereenkomst gelden daarvoor andere regels. Hierdoor konden verschillen bestaan tussen arbeidsvoorwaarden van werknemers. Werknemers van hetzelfde bedrijf konden directe collega’s van elkaar zijn en feitelijk dezelfde werkzaamheden verrichten maar toch met verschillende salarissen.

Geen discriminatie naar arbeidsvoorwaarden

De WAB geeft daarom nieuwe regels waarbij payrollmedewerkers in arbeidsvoorwaarden gelijk worden gesteld met andere werknemers van hetzelfde bedrijf. Dat betekent dat salaris, pensioen en andere voorwaarden zoals bonussen gelijkelijk zullen gelden voor iedere werknemer. Deze regels gaan per 1 januari 2020 in.

Wilt u meer weten van de WAB, payroll of andere zaken met betrekking tot het arbeidsrecht? Bel dan naar 020 261 60 10. Onze arbeidsjuristen staan klaar om u verder te helpen.