Corona-angst leidt tot ontslag op staande voet wegens werkweigering 

Coronavirus en ontslag op staande voet? Lees in deze blog meer. 

Leestijd: 4 tot 6 minuten 

Een schoonheidssalon dat veel klanten kent wordt alsmaar drukker. Een van de mensen die daar werkt is een masseur die klanten verschillende massages kan geven. Hij vindt zijn werk leuk omdat hij tijdens het werken altijd een gesprek kan aangaan en soms fijne contacten overhoudt aan zijn werk. Omdat hij hygiëne belangrijk is in zijn werk moet hij zich geregeld wassen. Naar eigen zeggen heeft hij hierdoor smetvrees opgelopen. Hij vertelt dit niet aan de werkgever omdat hij veel mogelijkheden heeft om zich te wassen. Recentelijk is het Coronavirus uitgebroken. Door de uitbraak van het virus wordt zijn smetvrees steeds groter. Hierdoor durft hij het huis niet uit en weigert hij nog zijn werk te doen. 

Niet handelende werkgever betekent arbeidsconflict 

De werknemer laat via e-mail weten dat hij niet meer op het werk wil komen totdat meer duidelijk is over het Coronavirus. Hij kampt met angstaanvallen dat hij besmet kan raken. Omdat hij masseur van beroep is denkt hij dat hij een verhoogd risico heeft op het virus omdat hij met veel mensen in aanraking komt. De werkgever neemt echter geen maatregelen en verzoekt hem om weer op het werk te verschijnen. Daardoor ontstaat een arbeidsconflict. 

Ontslag op staande voet, Coronavirus en werkweigering 

Het arbeidsconflict wordt verergerd nadat hij thuis een ontslagbrief krijgt waarin hem ontslag op staande voet is aangezegd. Het ontslag zou gebaseerd zijn op werkweigering. De masseur weigert namelijk zijn werk te doen terwijl de werkgever het verzoek heeft gedaan om op het werk te verschijnen. De reden van werkweigering maakt hem woest omdat de werkgever geen rekening houdt met zijn smetvrees of de verdere uitbraak van het Coronavirus.   

Arbeidsjurist lost ontslag op met vaststellingsovereenkomst 

De masseur zoekt naar juridische hulp en komt bij Novum juristen uit. Een van onze arbeidsjuristen informeert hem over zijn rechten en adviseert een vaststellingsovereenkomst als oplossing. Dat wordt ook wel een beëindigingsovereenkomst genoemd. Daarmee houdt de masseur uitzicht op een WW-uitkering, een transitievergoeding en kan een ontslagvergoeding worden bedongen. De ervaren arbeidsjurist neemt contact op met de werkgever en stelt de vaststellingsovereenkomst voor. De werkgever stemt in met de vaststellingsovereenkomst en zorgt ervoor dat de masseur ook een transitievergoeding en een ontslagvergoeding meekrijgt met inachtneming van de opzegtermijn. 

Contact

Ontslag op staande is altijd vervelend, maar nooit kansloos. Bel daarom naar 0202616010 voor meer advies.  Lees hier meer artikelen over het Coronavirus.

Coronavirus en ontslag op staande voet

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9