Corona-angst en smetvrees leidt tot ontslag op staande voet wegens werkweigering  

Corona-angst en smetvrees leidt tot ontslag op staande voet wegens werkweigering. Lees in deze blog meer.

Leestijd: 3 tot 5 minuten 

Een magazijnmedewerker die met veel pakketten en mensen moet werken heeft smetvrees. Dit is volgens hem iets waar meer mensen last van hebben, maar waarbij de vrees niet als een ziekte wordt gezien. De medewerker merkt op dat zijn smetvrees veel erger is geworden sinds het Corona-virus is uitgebroken. Hij kijkt met veel argusogen naar de overheid en de wijze waarop Nederland hiermee omgaat. De nuchtere kijk op het virus terwijl er al doden zijn gevallen stoort hem enorm.  

Arbeidsconflict door ontslag op staande voet 

De medewerker vindt het moeilijk om zijn angst onder woorden te brengen bij de werkgever. In een persoonlijk gesprek geeft hij met veel moeite toe dat hij bang is voor het virus. De werkzaamheden die hij moet uitvoeren vergroten zijn angst. Met lede ogen ziet hij aan dat er veel mensen worden ontslagen en nieuwe mensen worden aangenomen. Ook zijn de pakketten afkomstig uit landen waar de uitbraak van het Corona-virus groter is dan in Nederland. De werkgever neemt hem en zijn angst echter niet serieus. Hierdoor raakt de medewerker van de leg en blijft uit angst thuis. De werkgever denkt dat de werknemer naar een excuus zoekt om privéproblemen op te lossen. Daarom stelt hij een ontslagbrief op. In de ontslagbrief wordt aangegeven dat de medewerker wordt ontslagen wegens werkweigering.  

Oplossing door ontslag met wederzijds goedvinden 

De medewerker is kwaad op de werkgever vanwege het ontslag op staande voet. Hij vindt dat de ontslagbrief nergens op slaat. Nadat hij juridisch advies heeft ingewonnen bij een arbeidsjurist van Novum juristen komt hij tot de conclusie dat een vaststellingsovereenkomst de oplossing is voor het arbeidsconflict. De arbeidsjurist weet hiermee een goede ontslagvergoeding en een verhoogde transitievergoeding vast te leggen voor de medewerker. 

Contact

Ontslag op staande voet is altijd vervelend, maar nooit kansloos. Bel naar 0202616010 voor advies.  Lees hier meer artikelen over het Coronavirus.

Corona-angst en smetvrees leidt tot werkweigering

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9