Bezorger krijgt vaststellingsovereenkomst na ontslag

Bezorger krijgt vaststellingsovereenkomst na ontslag op staande voet wegens onwenselijk gedrag.

Leestijd: 3 – 6 minuten.

Een bezorger rijdt op een dag richting Brabant om keukenonderdelen te bezorgen. Een mevrouw doet open en hij sjouwt samen met zijn collega de onderdelen naar binnen. Ze krijgt nog koffie en hebben een kort gesprek. Beide collega’s vertrekken, maar de bezorger in kwestie wil meer. Hij zoekt het nummer van de vrouw op waar ze net hebben bezorgd en besluit haar te bellen voor een afspraak. Dat werkt en beide spreken met elkaar af. Het lijkt de goede kant op te gaan totdat zijn directe collega aan zijn leidinggevende laat weten dat de bezorger in privé contact met haar heeft gezocht.

Ontslag op staande voet wegens metoo

Het contact valt niet in goede aarde. Zijn werkgever vindt het ongepast dat een bezorger in privé contact heeft met een klant. Dat zou indruisen tegen het protocol en onwenselijk zijn omdat het negatief afstraalt op het bedrijf. Hierover wordt een gesprek gevoerd, maar de bezorger vindt het allemaal wel meevallen. Hij zegt dat ze beide volwassen zijn en zelf kunnen kiezen met wie ze willen omgaan. De werkgever wil er niks van weten en geeft op staande voet ontslag. De werkgever doet een beroep op de recente ‘meetoo-affaire’ en geeft aan dat zijn bedrijf een voorbeeld moet stellen. De bezorger moet daarom het slachtoffer zijn van dit nieuwe fenomeen.

Ontslagbrief geeft als reden onwenselijk gedrag aan

De ontslagbrief geeft als reden aan dat het gedrag van de bezorger onwenselijk is. Hij zou als ambassadeur van zijn werkgever beter moeten weten en nooit in privé contact moeten zoeken met een klant. De bezorger is woedend en laat weten dat hij het ontslag niet accepteert. Een arbeidsconflict is op dat moment gaan ontstaan. De werkgever was onverbiddelijk en de bezorger was gebrand op een goede afloop.

Vaststellingsovereenkomst werkt als oplossing

De bezorger belt naar ons kantoor en na een gesprek met een van onze arbeidsjuristen kiest hij voor onze hulp. Dat pakt goed uit. Na bezwaar te maken tegen het ontslag slepen wij een vaststellingsovereenkomst uit de situatie. Hiermee krijgt de werknemer een ontslagvergoeding voor het onjuiste ontslag en een transitievergoeding zodat hij tijd krijgt om naar een nieuwe baan te zoeken. Daarnaast heeft de werkgever zijn juridische kosten vergoed en werkte hij mee hem een goede referentie te geven.

Contact

Ontslag op staande voet is altijd vervelend, maar nooit kansloos. Neem contact op met onze arbeidsjuristen. Bel naar 020 261 60 10.