Beëindiging van het dienstverband met vaststellingsovereenkomst 

Beëindiging dienstverband met vaststellingsovereenkomst? Lees in deze blog meer.

Bent u werkgever en wilt u graag een werknemer ontslaan? Daarvoor geldt dat u gebonden bent aan strenge regels en waarschijnlijk toestemming moet vragen aan het UWV of uw verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst moet laten toetsen bij de kantonrechter. 

Om tijd en kosten te besparen is het beter om te kiezen voor ontslag met wederzijds goedvinden. Hierbij kunt u met een goede vaststellingsovereenkomst veilig een werknemer ontslaan.  

Vaststellingsovereenkomst als beëindigingsovereenkomst  

De vaststellingsovereenkomst kan gebruikt worden als beëindiging voor de arbeidsovereenkomst. Deze overeenkomst is breed toepasbaar. Dat betekent dat in ongeveer alle omstandigheden een vaststellingsovereenkomst kan worden aangeboden. Denk aan een verslechterde relatie met de werknemer, een disfunctionerende werknemer of andere spanningen op de werkvloer waardoor ontslag de meest praktische oplossing zou zijn.  

Vaststellingsovereenkomst als beslechting van een arbeidsconflict 

De vaststellingsovereenkomst is de meest praktische oplossing omdat partijen na ondertekening daarvan niets meer van elkaar te vorderen hebben. Hiervoor heeft u wel een arbeidsjurist nodig die een goede overeenkomst voor u kan opstellen. Hiermee voorkomt u dat de werknemer alsnog bepaalde rechten gaat opeisen zoals loon of schadevergoedingen.  

Vaststellingsovereenkomst om geld te besparen 

Een vaststellingsovereenkomst is de goedkoopste manier om van een werknemer af te komen. Hiermee bespaart u geld omdat u een ontbindingsprocedure bij de rechter ontloopt.     

Contact

Wilt u meer weten over vaststellingsovereenkomsten? Bel dan naar 0202616010. Onze ervaren arbeidsspecialisten helpen u graag verder. Lees hier meer artikelen.

Beëindiging dienstverband met vaststellingsovereenkomst

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9