Beëindiging dienstverband met vaststellingsovereenkomst

Beëindiging dienstverband met vaststellingsovereenkomst? Lees in deze blog meer.

Bent u werkgever en wilt u graag een werknemer ontslaan? Daarvoor geldt dat u gebonden bent aan strenge regels en waarschijnlijk toestemming moet vragen aan het UWV of uw verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst moet laten toetsen bij de kantonrechter.

Om tijd en kosten te besparen is het beter om te kiezen voor ontslag met wederzijds goedvinden. Hierbij kunt u met een goede vaststellingsovereenkomst veilig een werknemer ontslaan.

Vaststellingsovereenkomst als beëindigingsovereenkomst

De vaststellingsovereenkomst kan gebruikt worden als beëindiging voor de arbeidsovereenkomst. Deze overeenkomst is breed toepasbaar. Dat betekent dat in ongeveer alle omstandigheden een vaststellingsovereenkomst kan worden aangeboden. Denk aan een verslechterde relatie met de werknemer, een disfunctionerende werknemer of andere spanningen op de werkvloer waardoor ontslag de meest praktische oplossing zou zijn.

Vaststellingsovereenkomst als beslechting van een arbeidsconflict

De vaststellingsovereenkomst is de meest praktische oplossing omdat partijen na ondertekening daarvan niets meer van elkaar te vorderen hebben. Hiervoor heeft u wel een arbeidsjurist nodig die een goede overeenkomst voor u kan opstellen. Hiermee voorkomt u dat de werknemer alsnog bepaalde rechten gaat opeisen zoals loon of schadevergoedingen.

Vaststellingsovereenkomst om geld te besparen

Een vaststellingsovereenkomst is de goedkoopste manier om van een werknemer af te komen. Hiermee bespaart u geld omdat u een ontbindingsprocedure bij de rechter ontloopt.

Contact

Wilt u meer weten over vaststellingsovereenkomsten? Bel dan naar 020 261 60 10. Onze ervaren arbeidsspecialisten helpen u graag verder.