Bankier krijgt ontslag op staande voet na valse verklaringen over diploma’s

Een bankier heeft ontslag op staande voet gekregen nadat hij had gelogen over behaalde diploma’s. Hij had de benodigde WFT-diploma’s niet weten te behalen waardoor zijn baan op de tocht stond. Daarom besloot hij zijn leidinggevende voor te liegen met gefingeerde e-mails. Daardoor was de werkgever ten onrechte ervan overtuigd dat de werknemer geslaagd was.

Ontslag op staande voet en ontslagbrief

De werknemer liep toch tegen de lamp nadat hij een lijst had ontvangen waarop de werknemer niet te zien was. De werkgever dacht dat er een fout was gemaakt door de opleider, maar bij navraag bleek dat de werknemer examen had gedaan en gezakt was. De werkgever wist daarmee dat de werknemer had gelogen en gaf hem ontslag op staande voet. Op de ontslagbrief was te zien dat de werknemer werd ontslagen wegens ontoelaatbaar gedrag.

Ontslag met wederzijds goedvinden met vaststellingsovereenkomst

De bankier wist dat hij fout zat, maar zat toch met de gevolgen van het ontslag. Hij nam contact met ons op en een van onze arbeidsjuristen bemiddelde voor een vaststellingsovereenkomst. Hiermee kwam er alsnog ontslag, maar wel met financiële voordelen zoals een WW-uitkering en een transitievergoeding.

Contact

Ontslag op staande voet? Een arbeidsjurist kan dit omzetten naar de meest voordelige situatie. Bel naar 020 261 60 10 voor hulp.