Bankier krijgt ontslag op staande voet na valse verklaringen over diploma’s 

Bankier krijgt ontslag op staande voet na valse verklaringen over diploma’s.

Een bankier heeft ontslag op staande voet gekregen nadat hij had gelogen over behaalde diploma’s. Hij had de benodigde WFT-diploma’s niet weten te behalen waardoor zijn baan op de tocht stond. Daarom besloot hij zijn leidinggevende voor te liegen met gefingeerde e-mails. Daardoor was de werkgever ten onrechte ervan overtuigd dat de werknemer geslaagd was.  

Ontslag op staande voet en ontslagbrief 

De werknemer liep toch tegen de lamp nadat hij een lijst had ontvangen waarop de werknemer niet te zien was. De werkgever dacht dat er een fout was gemaakt door de opleider, maar bij navraag bleek dat de werknemer examen had gedaan en gezakt was. De werkgever wist daarmee dat de werknemer had gelogen en gaf hem ontslag op staande voet. Op de ontslagbrief was te zien dat de werknemer werd ontslagen wegens ontoelaatbaar gedrag.  

Ontslag met wederzijds goedvinden met vaststellingsovereenkomst 

De bankier wist dat hij fout zat, maar zat toch met de gevolgen van het ontslag. Hij nam contact met ons op en een van onze arbeidsjuristen bemiddelde voor een vaststellingsovereenkomst. Hiermee kwam er alsnog ontslag, maar wel met financiële voordelen zoals een WW-uitkering en een transitievergoeding.  

Contact

Ontslag op staande voet? Een arbeidsjurist kan dit omzetten naar de meest voordelige situatie. Bel naar 0202616010 voor hulp. Lees hier meer artikelen.

Bankier krijgt ontslag op staande voet

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9