Arbeidsrecht voor de werkgever 

In deze blog gaan we het arbeidsrecht voor de werkgever uitleggen. De werknemer luistert niet naar aanwijzingen, maakt ruzie met collega’s, is langdurig ziek en neemt veel tijd in beslag van uw bedrijf. U bent werkgever en zit met de handen in het haar. Wat kunt u doen in deze situatie? U denkt na over ontslag op staande voet, opzegtermijnen en transitievergoedingen (ontslagvergoedingen). Het arbeidsrecht kan lastig zijn zonder de juiste hulp 

Het Nederlandse arbeidsrecht 

Ons arbeidsrecht is in het leven geroepen om de werkrelatie tussen werknemer en werkgever te regelen. Het geeft regels over de rechten en plichten van beide partijen. Omdat er een zekere mate van ontslagbescherming is, is het als werkgever goed om u daarover te informeren. Daarnaast is het zo dat de wet voortdurend verandert. Vanaf 2020 wordt namelijk de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) ingevoerd. Daarbij worden de regels over de transitievergoeding en ontslagvergoeding ook belangrijker.  

Arbeidsrecht voor de werkgever

Als werkgever heeft u twee drempels. U heeft te maken met een werknemer die zich wellicht onmogelijk maakt in uw bedrijf en de ontslagbescherming die hij geniet. De zieke werknemer kan ook een lastig parket zijn voor een werkgever.  

Novum juristen helpt met arbeidsconflicten, zieke werknemers, reorganisaties en ontslag op staande voet. Wij nemen het contact met de werknemer (en zijn advocaat) over en komen tot een goede regeling om het arbeidsconflict of de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Daarvoor kiezen wij vaak voor de snelste methoden zodat u kosten bespaart en partijen elkaar nog in de ogen kunnen aankijken.  

Ontslagrecht

Het ontslagrecht is wellicht het belangrijkste gedeelte van het arbeidsrecht. Hiermee wordt duidelijk gemaakt of ontslag mogelijk is en onder welke omstandigheden ontslag kan worden gegeven. Vooral bij ontslag op staande voet is het goed om u te laten bijstaan. Zo kunnen wij het schrijven van een ontslagbrief bij u uit handen nemen. Werkgevers maken hier fouten mee waarmee zij zichzelf veel schade kunnen aandoen.  

Neem contact op met onze gespecialiseerde arbeidsjuristen. Bel naar 0202616010Voor meer informatie klik hier.

Arbeidsrecht voor de werkgever

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend

Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9