Arbeidsconflicten en de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) 

Arbeidsconflicten en de Wet arbeidsmarkt in baland (WAB). Lees meer in deze blog.

In deze blog staan we stil bij een tijdloos probleem tussen werknemer en werkgever. De werkgever denkt na een sollicitatiegesprek de ideale kandidaat te hebben gevonden voor de functie. Na enige tijd blijkt de werknemer niet de kwaliteiten, mentaliteit of vaardigheden te hebben om de functie uit te oefenen. Wat doe je nu als werkgever?

Dossieropbouw is voorbereiding op arbeidsconflict en ontslag

Door de introductie van de cumulatiegrond is dossieropbouw nog belangrijker geworden. Maak melding van ieder belangrijk moment van het dienstverband. Let daarbij op disfunctioneren, te laat komen, ander wangedrag en incidenten. Het is van belang dat u dit schriftelijk laat opstellen in de vorm van waarschuwingen of gespreksverslagen waarin hiervoor beschreven situaties zijn voorgekomen. Hiermee speelt u in op cumulatieontslag en een arbeidsconflict.

Stuur aan op een vaststellingsovereenkomst

U kunt een vaststellingsovereenkomst aanbieden aan de werknemer om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Als er spanningen zijn ontstaan is het beter om afscheid van elkaar te nemen in goed overleg in plaats van een vertrek met een ontslagbrief.

Win juridisch advies in

Arbeidsconflicten zijn nooit hetzelfde. Onze arbeidsjuristen hebben flinke ervaring met de oplossingen hiervoor en kunnen u verder helpen. Bel daarom naar onze arbeidsjuristen. Ons telefoonnummer is 020 261 60 10.