Arbeidsconflicten en de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) 

Arbeidsconflicten en de Wet arbeidsmarkt in baland (WAB). Lees meer in deze blog

In deze blog staan we stil bij een tijdloos probleem tussen werknemer en werkgever. De werkgever denkt na een sollicitatiegesprek de ideale kandidaat te hebben gevonden voor de functie. Na enige tijd blijkt de werknemer niet de kwaliteiten, mentaliteit of vaardigheden te hebben om de functie uit te oefenen. Wat doe je nu als werkgever? 

Dossieropbouw is voorbereiding op arbeidsconflict en ontslag 

Door de introductie van de cumulatiegrond is dossieropbouw nog belangrijker geworden. Maak melding van ieder belangrijk moment van het dienstverband. Let daarbij op disfunctioneren, te laat komen, ander wangedrag en incidenten. Het is van belang dat u dit schriftelijk laat opstellen in de vorm van waarschuwingen of gespreksverslagen waarin hiervoor beschreven situaties zijn voorgekomen. Hiermee speelt u in op cumulatieontslag en een arbeidsconflict.  

Stuur aan op een vaststellingsovereenkomst 

U kunt een vaststellingsovereenkomst aanbieden aan de werknemer om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Als er spanningen zijn ontstaan is het beter om afscheid van elkaar te nemen in goed overleg in plaats van een vertrek met een ontslagbrief.  

Win juridisch advies in 

Arbeidsconflicten zijn nooit hetzelfde. Onze arbeidsjuristen hebben flinke ervaring met de oplossingen hiervoor en kunnen u verder helpen. Bel daarom naar onze arbeidsjuristen. Ons telefoonnummer is 0202616010. Klik hier om meer artikelen te lezen.

Arbeidsconflicten en de WAB

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9