Arbeidsconflict wordt vaststellingsovereenkomst na ruzie tussen collega’s

Leestijd: 2 – 4 minuten.

Een facilitair medewerkster op een accountantskantoor heeft meerdere taken. Een van deze taken is het verzorgen van de lunch op werkdagen. Daarbij hoort dat ze eieren kookt voor de overige werknemers. De meeste mensen hebben duidelijk gemaakt dat ze hun eieren het liefste hardgekookt eten. Zachtgekookte eieren zijn niet populair omdat ze toch wat slijmerig in de mond liggen. De medewerkster is na een aantal zachtgekookte eieren aangesproken om hardgekookte eieren te koken. Dat zou niet zo moeilijk moeten zijn volgens haar collega’s.

Het gesprek met de medewerkster mocht niet baten. Het gaat mis en de collega’s treffen opnieuw zachtgekookte eieren aan. Een van de collega’s wordt zo boos dat hij de medewerkster uitscheldt. De medewerkster is in tranen en wil niet meer terugkeren naar de werkvloer. Ze meldt zich ziek en legt uit wat er is gebeurd. De collega die haar uitschold weigerde excuses aan te bieden waardoor de situatie werd verergerd.

Vaststellingsovereenkomst lost arbeidsconflict op

De medewerkster is teleurgesteld in haar zelf, maar ook in haar collega. De werkgever weet niet wat hij met de situatie aan moet en besluit te bellen naar een arbeidsjurist. Hij komt bij ons uit en legt het verhaal aan ons uit. Wij voeren met beide partijen een gesprek waarbij de medewerkster aangeeft dat zij het liefst wil vertrekken.

Wij helpen de werkgever daarom aan een vaststellingsovereenkomst die recht doet aan de situatie. De medewerkster krijgt een aantal maanden loon mee zodat ze naar nieuw werk kan zoeken. Daarnaast kan ze een WW-uitkering aanvragen en krijgt ze een transitievergoeding / ontslagvergoeding mee. Ook kreeg ze een budget mee voor outplacement en juridisch advies. Daarmee kwam het arbeidsconflict tot een einde.

Contact

Arbeidsconflicten zijn lastig, maar worden minder lastig als u een arbeidsjurist inschakelt. Bel naar 020 261 60 10 voor advies.