Arbeidsconflict over Corona vaststellingsovereenkomst
14 maart 2020
Arbeidsconflict over Corona leidt tot vaststellingsovereenkomst. Lees in deze blog meer.
Leestijd: 3 – 5 minuten.
Brief over Corona
Een medewerker van een fastfoodketen maakt zich zorgen over de Corona-uitbraak in Nederland. Omdat veel mensen snel moeten werken en niet veel tijd hebben om naar het toilet te gaan maakt hij zich ook zorgen over de hygiëne op het werk. Hij ziet dat mensen naar het toilet gaan en niet hun handen wassen. Ook merkt hij op dat collega’s niezen terwijl zij met het eten werken. Dat maakt hem kwaad omdat het bedrijf daardoor ongewild een broeinest van Corona is geworden. Daarom stuurt hij de werkgever een brief waarin hij zijn klachten uit. Hij wijst daarbij op de term van goed werkgeverschap.
Arbeidsconflict omdat werkgever niet reageert
De werkgever reageert niet op de brief. Daarop wordt de medewerker boos en dringt aan op een persoonlijk gesprek. De werkgever stemt in met een gesprek en belooft beterschap. Na enige tijd merkt de medewerker dat de werkgever zich niet houdt aan zijn belofte. De collega’s blijven doorgaan met hun onhygiënische handelingen. De werknemer voelt zich genegeerd en is boos omdat zijn zorgen niet serieus worden genomen.
Vaststellingsovereenkomst lost arbeidsconflict op
Het arbeidsconflict wordt besproken met een van onze arbeidsjuristen. Er wordt afgesproken dat wij namens de medewerker contact opnemen met de werkgever over het arbeidsconflict. De werkgever dreigt met ontslag op staande voet, maar door onze bemiddeling wordt het arbeidsconflict opgelost. De oplossing lag in een vaststellingsovereenkomst waarmee beide partijen met wederzijds goedvinden uit elkaar konden gaan. Er werd rekening gehouden met de opzegtermijn en de medewerker kreeg een transitievergoeding en ontslagvergoeding mee. De arbeidsjurist zorgde ervoor dat de medewerker een verhoogde transitievergoeding meekreeg. Daarnaast werd een ontslagvergoeding bedongen zodat de medewerker een nieuwe baan kon vinden.
Arbeidsconflicten zijn nooit leuk, maar een arbeidsjurist kan dit vaak oplossen. Bel naar 020 261 60 10 voor specialistische hulp.
Meer artikelen
14 december 2024
6 december 2024
29 november 2024
22 november 2024
15 november 2024