Arbeidsconflict over Corona-grap wordt vaststellingsovereenkomst 

Arbeidsconflict over Corona-grap? Lees meer over de casus.

Leestijd: 3 tot 5 minuten 

Pesten of Corona-angst? 

Een medewerker van een stichting merkt op dat een collega uit het niets vaak moet niezen op de werkvloer. Grappend geeft hij aan dat het misschien beter is dat de collega in quarantaine gaat zitten. De grap wordt niet helemaal gewaardeerd. Toch wordt er doorgewerkt. Na een nieuwe niesbui stuurt de medewerker een mail naar de werkgever. Daarin wordt aangegeven dat de medewerker zich zorgen maakt om de gezondheid van iedereen binnen het bedrijf. De werkgever zou volgens hem de collega misschien naar huis moeten sturen. De collega hoort hiervan en vindt dat hij wordt gepest door de medewerker.  

Arbeidsconflict, werkweigering en ontslag op staande voet 

De collega voelt zich geterroriseerd door de medewerker. Psychologisch denkt hij dat hij besmet is met Corona terwijl dat niet het geval is. Dat komt volgens hem door het pesten. Hij schrijft een brief hierover naar de werkgever. De werkgever maant hem om terug te komen naar het werk. De collega wil echter een oplossing voor het pesten. De collega en de werkgever komen er niet uit waardoor de werkgever hem ontslaat wegens werkweigering. Dat is een reden voor ontslag op staande voet. 

Vaststellingsovereenkomst en beëindigingsovereenkomst? 

De termen ‘vaststellingsovereenkomst’ en ‘beëindigingsovereenkomst’ worden inwisselbaar gebruikt. Ze betekenen hetzelfde. De arbeidsovereenkomst wordt beëindigd waarbij nadere afspraken worden gemaakt over de ontslagvergoeding en transitievergoeding. Daarnaast wordt rekening gehouden met de opzegtermijn. In deze casus heeft een arbeidsjurist van Novum juristen geregeld dat het ontslag wegens werkweigering is omgezet naar ontslag met wederzijds goedvinden via een vaststellingsovereenkomst. De collega kreeg een transitievergoeding en een ontslagvergoeding mee. Door de inspanningen werden de transitievergoeding en de ontslagvergoeding ook verhoogd. Dat is het voordeel van ontslag met wederzijds goedvinden. 

Contact

Werkweigering? Dat is het begin van een arbeidsconflict. Laat u altijd adviseren. Bel naar 0202616010. Lees hier meer artikelen over het Coronavirus.

Arbeidsconflict over Corona-grap

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9