Arbeidsconflict door verkeerde transitievergoeding 

Arbeidsconflict door verkeerde transitievergoeding? Lees in deze blog meer.

Casus 

De werknemer werkt voor een internationale bank in Nederland waar een reorganisatie plaatsvindt. De werknemer vindt zijn werk leuk en is daarom teleurgesteld in de reorganisatie. Niettemin werkt hij mee en gaat gesprekken met de werkgever aan over het komende ontslag. Tijdens het ontslag wordt hij keurig op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en bijgepraat over de voorwaarden van het ontslag. Hij mag ontslag met wederzijds goedvinden verwachten met een vaststellingsovereenkomst waarbij hij een forse transitievergoeding meekrijgt en een ontslagvergoeding krijgt voor een bijscholingstraject.  

Arbeidsconflict door verkeerde transitievergoeding

De werknemer krijgt na een poosje de vaststellingsovereenkomst onder ogen en wil deze laten nakijken door een jurist. Hij komt bij ons uit en stuurt de overeenkomst en de ontslagbrief naar ons op. Tijdens het telefoongesprek dat daarop volgt schrikt hij zich rot. De transitievergoeding, de ontslagvergoeding en overige zaken blijken niet te kloppen. Tijdens de gesprekken met de werkgever werden namelijk andere bedragen genoemd dan in de overeenkomst stonden. De werknemer was verbolgen en vroeg ons om bezwaar te maken tegen de inhoud van de vaststellingsovereenkomst.  

Onjuiste vaststellingsovereenkomst wordt arbeidsconflict 

Na het bezwaar belde de werkgever naar ons op en gaf aan dat ze de werknemer de verkeerde vaststellingsovereenkomst hadden gegeven. De vaststellingsovereenkomst was volgens de werkgever bestemd voor een andere werknemer die een veel korter dienstverband had en een lager salaris. De werknemer (onze cliënt) geloofde niets van het verhaal en voelde aan zijn wateren dat de werkgever geld wilde besparen door hem een verkeerde vaststellingsovereenkomst te geven. Het idee was dat de werkgever hoopte op een snel akkoord en had niet gerekend op de juridische bijstand die wij aan de werknemer gaven.   

Door correcties door te voeren kregen wij de werkgever zover om de juiste bedragen op papier te krijgen. Daarbij hadden wij een hogere transitievergoeding uitonderhandeld voor de werknemer. De werknemer was uiteindelijk toch tevreden door de positieve uitslag. 

Conclusie 

Het loont om een arbeidsjurist in te schakelen bij een vaststellingsovereenkomst. De werkgever kan al dan niet bewust fouten maken met betrekking tot de transitievergoeding. Daarnaast bestaat er altijd een marge voor een hogere vergoeding. Schakel daarom Novum juristen in bij vaststellingsovereenkomsten en transitievergoedingen. Bel naar 0202616010. Lees hier meer artikelen

Arbeidsconflict door verkeerde transitievergoeding 

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9