Arbeidsconflict door verwijdering glutenvrij voedsel uit bedrijfskantine

Arbeidsconflict door verwijdering glutenvrij voedsel uit bedrijfskantine.

Een werknemer die heilig overtuigd is van glutenvrij eten is boos op zijn werkgever omdat hij heeft ingestemd met het verwijderen van glutenvrij voedsel uit de bedrijfskantine. De werknemer stelt dat hij buikpijn krijgt wanneer hij brood eet dat niet vrij is van gluten. Hierdoor kan hij ziek worden en dat rekent hij de werkgever zwaar aan.  

Zieke werknemer dreigt met ontslag  

De werknemer dreigt met het opzeggen van zijn arbeidsovereenkomst. Daarnaast zegt hij dat als hij ziek wordt de werkgever aansprakelijk zal zijn. De werkgever vindt dat hij overdrijft. De werknemer gaat naar de bedrijfskantine en besluit daar brood te eten. Zoals hij verwacht wordt hij ziek en komt hij niet meer naar het werk. Zo komt het arbeidsconflict tot ontbranding.  

Ontslag op staande voet? 

De werkgever is het zat en zegt dat hij de werknemer zal ontslaan, misschien zelfs op staande voet. Hoewel dat niet mogelijk is lijkt ontslag op de een of andere manier onvermijdelijk. De werknemer vreest de situatie en besluit toch juridisch advies in te winnen.

De werknemer krijgt uiteindelijk een vaststellingsovereenkomst aangeboden en komt voor advies bij ons kantoor uit. Wij onderhandelen met de werkgever en als resultaat komt daar een verbeterde transitievergoeding. Volgens de cao had de werknemer ook recht op een ontslagvergoeding, maar de werkgever weigerde deze te geven. Door onze hulp kreeg hij uiteindelijk beide vergoedingen en werd het arbeidsconflict opgelost.  

Contact  

Arbeidsconflicten en vaststellingsovereenkomst. Altijd winst met een arbeidsjurist. Bel naar 0202616010. Lees hier meer artikelen.

Arbeidsconflict door glutenvrij voedsel

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9