Vrouwelijke ambtenaar krijgt vaststellingsovereenkomst na stalking

De ambtenaar in dit verhaal is al een tijdje verliefd om een meneer waarmee zij een aantal dates heeft gehad. De meneer was, zo zal blijken uit het verhaal, niet echt geïnteresseerd. Ondanks het uitblijven van deze interesse bleef de ambtenaar contact zoeken met hem. Hiervoor was zij dagelijks onder werktijd met hem aan het appen en soms bellen. Collega’s hebben deze gesprekken gehoord en zagen dat zij soms afwezig was omdat ze berichten verstuurde met haar telefoon of van haar plek was. De werkgever sprak haar hierop aan, maar dat had geen zin.

Arbeidsconflict door onsuccesvol liefdesleven

Er ontstond een arbeidsconflict omdat de ambtenaar vond dat de werkgever zich zomaar bemoeide met haar liefdesleven. De werkgever vond daarentegen dat de vrouw niet met een werktelefoon zoveel tijd spendeerde aan haar liefdesleven. Het arbeidsconflict werd erger omdat de man de werkgever van de ambtenaar benaderde voor hulp. Hij bleef berichten ontvangen en ongewenste telefoontjes in de late avond waardoor hij zich geïntimideerd voelde. Hij wilde geen aangifte doen van stalking omdat hij het netjes wilde oplossen.

Vaststellingsovereenkomst na confrontatie

De werkgever trok zich het verhaal aan en verbond zijn relaas aan het gedrag van de ambtenaar op de werkvloer. Hij plande nog een gesprek in met de ambtenaar. De werkgever voelde aan dat hij niet serieus werd genomen en dacht na over ontslag. Uiteindelijk kreeg de ambtenaar een vaststellingsovereenkomst. De ambtenaar vond het verschrikkelijk, maar deed er goed aan om een arbeidsjurist in te schakelen. Daaruit bleek dat wij een ontslagvergoeding en WW-recht voor haar konden veiligstellen.

Contact

Vaststellingsovereenkomst? Altijd laten nakijken! Bel naar 020 261 60 10 voor onze specialisten.