Vrouwelijke ambtenaar krijgt vaststellingsovereenkomst na stalking 

Vrouwelijke ambtenaar krijgt vaststellingsovereenkomst na stalking.

De ambtenaar in dit verhaal is al een tijdje verliefd om een meneer waarmee zij een aantal dates heeft gehad. De meneer was, zo zal blijken uit het verhaal, niet echt geïnteresseerd. Ondanks het uitblijven van deze interesse bleef de ambtenaar contact zoeken met hem. Hiervoor was zij dagelijks onder werktijd met hem aan het appen en soms bellen. Collega’s hebben deze gesprekken gehoord en zagen dat zij soms afwezig was omdat ze berichten verstuurde met haar telefoon of van haar plek wasDe werkgever sprak haar hierop aan, maar dat had geen zin. 

Arbeidsconflict door onsuccesvol liefdesleven 

Er ontstond een arbeidsconflict omdat de ambtenaar vond dat de werkgever zich zomaar bemoeide met haar liefdesleven. De werkgever vond daarentegen dat de vrouw niet met een werktelefoon zoveel tijd spendeerde aan haar liefdesleven. Het arbeidsconflict werd erger omdat de man de werkgever van de ambtenaar benaderde voor hulp. Hij bleef berichten ontvangen en ongewenste telefoontjes in de late avond waardoor hij zich geïntimideerd voelde. Hij wilde geen aangifte doen van stalking omdat hij het netjes wilde oplossen. 

Vaststellingsovereenkomst na confrontatie 

De werkgever trok zich het verhaal aan en verbond zijn relaas aan het gedrag van de ambtenaar op de werkvloer. Hij plande nog een gesprek in met de ambtenaar. De werkgever voelde aan dat hij niet serieus werd genomen en dacht na over ontslag. Uiteindelijk kreeg de ambtenaar een vaststellingsovereenkomst. De ambtenaar vond het verschrikkelijk, maar deed er goed aan om een arbeidsjurist in te schakelen. Daaruit bleek dat wij een ontslagvergoeding en WW-recht voor haar konden veiligstellen.  

Contact 

Vaststellingsovereenkomst? Altijd laten nakijken! Bel naar 0202616010 voor onze specialisten. Lees hier meer artikelen.

Ambtenaar krijgt vaststellingsovereenkomst

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9