Accountant stuurt dickpick naar stagiaire en krijgt ontslag op staande voet

Leestijd: 2 – 4 minuten.

Ontslag mogelijk bij stagebegeleiding

Een accountant heeft de verantwoordelijk om een stagiaire in te werken. Intern is met hem besproken dat hij tijd wil vrijmaken om nieuwe accountants op te leiden via een stagetraject. Tijdens de eerste stageperiode wordt een stagiaire ingewerkt en meegenomen in het werk van de accountants. Het begint met meekijken, maar al snel krijgt zij taken onder toeziend oog van de accountant. Het gaat goed en de accountant en de stagiaire lijken elkaar ook te liggen. De accountant gaat privé door een scheiding en heeft zijn vrouw al een tijd niet gezien. Dit houdt hij verborgen voor de werkgever. Daarom wordt de accountant ook gevoelig voor het vriendelijke contact met de stagiaire.

Ontslag wegens ernstig onverantwoordelijk gedrag

Na afloop van de eerste maand hebben beide een innig gesprek via WhatsApp. Na afloop van het gesprek besluit de accountant in een hitsige bui zijn geslachtsdeel te fotograferen en op te sturen naar de stagiaire. Zij schrikt ervan en weet niet wat ze moet doen. Ze meldt het incident uiteindelijk bij haar school die dat vervolgens onder de aandacht brengt bij de werkgever. De werkgever reageert geschokt en twijfelt geen moment. Hij stuurt een ontslagbrief naar de accountant. Daarin wordt aangegeven dat de accountant op staande voet wordt ontslagen wegens ernstig onverantwoordelijk gedrag.

Vaststellingsovereenkomst mogelijk na inschakelen arbeidsjurist

De accountant vindt het lastig om de zaak te bespreken. Uiteindelijk neem hij contact op en in vertrouwen geeft hij aan dat hij kwetsbaar was vanwege zijn scheiding. Hij zag de stagiaire als een engel die hem kon helpen tijdens de scheiding. Hij ging daarin te ver, maar wijst wel op zijn verder goede functioneren. Daarom kunnen wij via onderhandelingen alsnog een vaststellingsovereenkomst uitonderhandelen met de werkgever. De accountant krijgt daarmee zijn transitievergoeding en een ontslagvergoeding.

Contact

Heeft u ook vragen over ontslag op staande voet of ontslag met wederzijds goedvinden? Bel naar 020 261 60 10 voor meer informatie.