Accountant krijgt ontslag op staande voet vanwege homo-opmerking

Leestijd: 2 – 4 minuten.

De homo-opmerking

Een accountant bespreekt met een collega een recente brief die werd verstuurd naar aanleiding van het media-optreden van Johan Derksen. Deze voetbalanalist maakte in zijn programma Veronica Inside een grap over Albert Verlinde.

De heer Verlinde is zelf ook bekend van televisie en is openlijk homo. Derksen maakte in zijn uitzending live een grap over de geaardheid van de heer Verlinde waarover ophef heeft bestaan. Deze ophef was onderwerp van discussie op de werkvloer van een accountantskantoor.

Een van de accountants laat opgegeven moment weten dat ‘die nichten niet zo moeten zeuren want in Amsterdam kunnen ze lekker op een boot lopen swingen’. Deze opmerking valt verkeerd bij de werkgever die hiervan hoort.

Ontslag op staande voet wegens discriminatie van homo’s

De werkgever laat de accountant tijdens een gesprek uitleggen waar zijn opmerking op was gebaseerd. Daaruit bleek dat het slechts een grap was waarin de accountant moe werd van minderheidsgroeperingen die gekwetst zijn.

Hij vond het niet fijn dat zulke groeperingen meteen de media opzoeken en de zwarte piet naar andere mensen toespelen. De werkgever vroeg hem of homo’s misschien hetzelfde vinden van zijn opmerkingen.

De werkgever liet weten dat een collega hierdoor gekwetst is geraakt en niet zeker weet of hij wel met de accountant kan samenwerken. Het mag niet baten, de accountant krijgt een ontslagbrief en ontslag op staande voet wegens discriminatie.

Arbeidsconflict wordt opgelost met ontslag met wederzijds goedvinden

De ontslagbrief is het begin van een slepend arbeidsconflict. De accountant zoekt hulp omdat het conflict veel energie en tijd kost. Na een oriënterend gesprek met een van onze arbeidsjuristen kiest hij ervoor om de zaak uit handen te geven.

Een van onze arbeidsjuristen neemt contact op met de werkgever en sleept een vaststellingsovereenkomst uit het vuur. Hiermee krijgt de accountant een ontslagvergoeding en een transitievergoeding. Ook werden zijn juridische kosten volledig gedekt.

Contact

Heeft u ook vragen over ontslag op staande voet of ontslag met wederzijds goedvinden? Bel naar 020 261 60 10 voor meer informatie.