Accountant krijgt ontslag op staande voet vanwege homo-opmerking 

Accountant krijgt ontslag op staande voet vanwege homo-opmerking.

Leestijd: 2 tot 4 minuten 

De homo-opmerking 

Een accountant bespreekt met een collega een recente brief die werd verstuurd naar aanleiding van het media-optreden van Johan Derksen. Deze voetbalanalist maakte in zijn programma Veronica Inside een grap over Albert Verlinde.

De heer Verlinde is zelf ook bekend van televisie en is openlijk homo. Derksen maakte in zijn uitzending live een grap over de geaardheid van de heer Verlinde waarover ophef heeft bestaan. Deze ophef was onderwerp van discussie op de werkvloer van een accountantskantoor.

Een van de accountants laat opgegeven moment weten dat ‘die nichten niet zo moeten zeuren want in Amsterdam kunnen ze lekker op een boot lopen swingen’. Deze opmerking valt verkeerd bij de werkgever die hiervan hoort.  

Ontslag op staande voet wegens discriminatie van homo’s 

De werkgever laat de accountant tijdens een gesprek uitleggen waar zijn opmerking op was gebaseerd. Daaruit bleek dat het slechts een grap was waarin de accountant moe werd van minderheidsgroeperingen die gekwetst zijn.

Hij vond het niet fijn dat zulke groeperingen meteen de media opzoeken en de zwarte piet naar andere mensen toespelen. De werkgever vroeg hem of homo’s misschien hetzelfde vinden van zijn opmerkingen.

De werkgever liet weten dat een collega hierdoor gekwetst is geraakt en niet zeker weet of hij wel met de accountant kan samenwerken. Het mag niet baten, de accountant krijgt een ontslagbrief en ontslag op staande voet wegens discriminatie. 

Arbeidsconflict wordt opgelost met ontslag met wederzijds goedvinden 

De ontslagbrief is het begin van een slepend arbeidsconflict. De accountant zoekt hulp omdat het conflict veel energie en tijd kost. Na een oriënterend gesprek met een van onze arbeidsjuristen kiest hij ervoor om de zaak uit handen te geven.

Een van onze arbeidsjuristen neemt contact op met de werkgever en sleept een vaststellingsovereenkomst uit het vuur. Hiermee krijgt de accountant een ontslagvergoeding en een transitievergoeding. Ook werden zijn juridische kosten volledig gedekt. 

Contact

Heeft u ook vragen over ontslag op staande voet of ontslag met wederzijds goedvinden? Bel naar 0202616010 voor meer informatie. Lees hier meer artikelen.

Accountant krijgt ontslag op staande voet

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9