Arbeidsconflict over Corona leidt tot vaststellingsovereenkomst 

Arbeidsconflict over Corona leidt tot vaststellingsovereenkomst. Lees in deze blog meer.

Leestijd: 3 tot 5 minuten 

Brief over Corona 

Een medewerker van een fastfoodketen maakt zich zorgen over de Corona-uitbraak in Nederland. Omdat veel mensen snel moeten werken en niet veel tijd hebben om naar het toilet te gaan maakt hij zich ook zorgen over de hygiëne op het werk. Hij ziet dat mensen naar het toilet gaan en niet hun handen wassen. Ook merkt hij op dat collega’s niezen terwijl zij met het eten werken. Dat maakt hem kwaad omdat het bedrijf daardoor ongewild een broeinest van Corona is geworden. Daarom stuurt hij de werkgever een brief waarin hij zijn klachten uit. Hij wijst daarbij op de term van goed werkgeverschap. 

Arbeidsconflict omdat werkgever niet reageert 

De werkgever reageert niet op de brief. Daarop wordt de medewerker boos en dringt aan op een persoonlijk gesprek. De werkgever stemt in met een gesprek en belooft beterschap. Na enige tijd merkt de medewerker dat de werkgever zich niet houdt aan zijn belofte. De collega’s blijven doorgaan met hun onhygiënische handelingen. De werknemer voelt zich genegeerd en is boos omdat zijn zorgen niet serieus worden genomen.  

Vaststellingsovereenkomst lost arbeidsconflict op 

Het arbeidsconflict wordt besproken met een van onze arbeidsjuristen. Er wordt afgesproken dat wij namens de medewerker contact opnemen met de werkgever over het arbeidsconflict. De werkgever dreigt met ontslag op staande voet, maar door onze bemiddeling wordt het arbeidsconflict opgelost. De oplossing lag in een vaststellingsovereenkomst waarmee beide partijen met wederzijds goedvinden uit elkaar konden gaan. Er werd rekening gehouden met de opzegtermijn en de medewerker kreeg een transitievergoeding en ontslagvergoeding mee. De arbeidsjurist zorgde ervoor dat de medewerker een verhoogde transitievergoeding meekreeg. Daarnaast werd een ontslagvergoeding bedongen zodat de medewerker een nieuwe baan kon vinden.  

Arbeidsconflicten zijn nooit leuk, maar een arbeidsjurist kan dit vaak oplossen. Bel naar 0202616010 voor specialistische hulp. Lees hier meer artikelen over het Coronavirus.

Arbeidsconflict over Corona vaststellingsovereenkomst

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9