Onze juristen

U kunt bij Novum juristen zelf uw eigen jurist kiezen. Dit kunt u tijdens de vrijblijvende intake aangeven. Hieronder ziet u onze juristen.

Mevrouw Aalten

Aalten

Mevrouw Aalten is sinds 13 jaar advocaat en gespecialiseerd in arbeidsrecht. Zij adviseert en procedeert over uiteenlopende arbeidsrechtelijke aangelegenheden. Mevrouw Aalten vertegenwoordigt zowel werkgevers als werknemers bij onder andere (collectieve) ontslagzaken, arbeidsvoorwaarden, privacyvraagstukken, reorganisaties, concurrentiebedingen en geschillen die verband houden met fusies en overnames.

Verdere expertise betreft het adviseren over en opstellen van arbeidsovereenkomsten, opdrachtovereenkomsten, een Sociaal Plan, cao’s, het adviseren over dossieropbouw en disfunctioneren, de begeleiding van werkgevers in ziektetrajecten en re-integratie van werknemers.

Zij is specialist in haar vakgebied, heeft zeer veel ervaring, werkt snel en oplossingsgericht en kan uitstekend onderhandelen.

Hoewel mevrouw Aalten graag procedeert, slaagt zij er meestal in om snel een praktische oplossing te bereiken, zodat een juridische procedure kan worden vermeden.

In 2010 heeft zij de specialisatieopleiding Post Academische Leergang Arbeidsrecht met succes afgerond.

Mevrouw Bergs

bergs

Mevrouw Bergs is een zeer ervaren (proces)advocaat, gespecialiseerd in het arbeidsrecht in brede zin.

In deze hoedanigheid heeft zij geruime tijd gewerkt bij een grote werkgeversorganisatie in de technologische industrie alsook in de commerciële advocatuur, alwaar zij zowel bedrijven/instellingen alsook particulieren heeft bijgestaan in uiteenlopende arbeidsrechtelijke kwesties.

Mevrouw Bergs is momenteel in opleiding tot Mfn geregistreerd mediator. Met de tijdens deze opleiding opgedane kennis en vaardigheden kan zij haar cliënten nog beter van dienst zijn.

U kunt mevrouw Bergs inschakelen voor juridisch (strategisch) advies, bemiddeling, maar ook voor het voeren van gerechtelijke procedures.

Zij staat u als particulier graag bij, onder meer in het toetsen van vaststellingsovereenkomsten (VSO), (dreigende) ontslagkwesties, (dreigende) geschillen over arbeidsongeschiktheid en re-integratie, loonvorderingen en geschillen concurrentiebeding.

Als ondernemer kunt u bij haar terecht o.m. op de navolgende praktijkgebieden:

(Collectief) ontslagrecht
Arbeidsvoorwaardenbeleid
Medezeggenschap
Personele reorganisaties
Cao recht
Arbeidsongeschiktheid
Arbeidsomstandigheden
Internationaal arbeidsrecht
Sociale zekerheid
Contractenrecht

Mevrouw Smits

Smits

Mevrouw Smits heeft meer dan 14 jaar ervaring in de juridische praktijk. Zij heeft aan de Erasmus Universiteit Rotterdam Nederlands Recht gestudeerd met twee afstudeerrichtingen: Privaatrecht en Bedrijfsjuridisch. Eerder was mevrouw Smits werkzaam op de juridische afdeling van twee brancheorganisaties, waarbinnen zij retailervaring heeft opgedaan. Tevens is zij als jurist werkzaam geweest voor meerdere accountantskantoren en heeft zij ervaring opgedaan binnen de advocatuur. Mevrouw Smits heeft bijzondere interesse in het arbeidsrecht en zij heeft een postacademische opleiding in 2013 afgerond aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Mevrouw Smits staat zowel particulieren als ondernemers bij in de hiernavolgende rechtsgebieden:

 • Werk en Ontslag
 • Huur en Verhuur
 • Schade en Aansprakelijkheid
 • Koop en Verkoop
 • Hypotheek en Lenen
 • Overeenkomstenrecht
 • Incassorecht

De heer Peters

Jurist

De heer Peters heeft eerst bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De veelzijdigheid van de opleiding beviel hem uitermate. In zijn Rotterdamse jaren heeft hij basiskennis verworven op het gebied van bedrijfskunde en hij heeft geleerd om gedisciplineerd te werk te gaan. Het alternatief van een juridische opleiding was, na het voorafgaande afwegen van studies, de logische vervolgstap.

De heer Peters heeft daarna rechtsgeleerdheid gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Hij heeft zich in het eerste deel van zijn studie breed georiënteerd. Zowel het strafrecht, bestuursrecht en burgerlijk recht hebben in deze periode bij hem de revue gepasseerd. De heer Peters heeft zich verdiept in het burgerlijk recht. Hij heeft zich aan de Universiteit van Tilburg gefocust op het privaatrechtelijke accent. Hij staat zowel particulieren als ondernemers bij inzake het arbeidsrecht en contractenrecht in het algemeen.

Mevrouw Graafland

graafland

Mevrouw Graafland heeft zich breed gespecialiseerd; zowel in het arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht als in het ondernemingsrecht. Zij staat zowel particulieren als ondernemers bij met vragen rondom deze rechtsgebieden. Zij heeft gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. In het verleden werkte zij bij verschillende vakbonden en het UWV.

Tijdens haar werk bij de vakbond adviseerde zij leden met vragen rondom het arbeidsrecht, de cao (alle sectoren, inclusief onderwijs), of het sociale zekerheidsrecht. Zij was werkzaam in een hectische omgeving waar zij de hele dag snel moest schakelen tussen verschillende werkzaamheden met een veelal aan verschillende juridische vraagstukken.

Mevrouw Westrienen

westrienen

Mevrouw Westrienen studeerde Duits, Nederlands en rechten. Zij heeft een breed scala van opleidingen gevolgd en zij houdt zich bezig met vooral het arbeidsrecht. Ook kunt u bij haar terecht voor vraagstukken rondom auteursrecht. Zij staat zowel particulieren als ondernemers bij.

Het geeft mevrouw Westrienen veel voldoening om zaken die op het eerste gezicht onduidelijk zijn of onhaalbaar lijken tot een goed einde te brengen. Zij put graag uit de juridische vakliteratuur om alle mogelijkheden voor cliënten te bestuderen. Inhoudelijke kwaliteit, de belangen van cliënten en een passende, originele aanpak komen bij haar op de eerste plaats.

De heer Molenkamp

Molenkamp

De heer Molenkamp adviseert zowel particulieren als ondernemers op diverse rechtsgebieden. Hij neemt als jurist daarbij het uitgangspunt dat verder gekeken moet worden dan slechts het juridische probleem. Hij staat cliënten bij inzake:

 • Arbeidsrecht
 • Incasso
 • Bestuursrecht
 • Contracten
 • Huurrecht
 • Intellectueel eigendom
 • Burenrecht
 • Consumentenrecht
 • Algemene voorwaarden

De heer De Groote

profile-picture

De heer De Groote is sinds 20 jaar advocaat. Hij heeft Nederlands Recht gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Ook heeft hij succesvol de beroepsopleiding advocatuur doorlopen. Hij heeft meerdere verdiepingscursussen gedaan, waaronder letselschade, huurrecht, arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en aansprakelijkheidsrecht. Inmiddels is hij begonnen een extra studie fiscaal recht, om zo zijn kennis te verbreden. De heer De Groote heeft tevens als docent lesgegeven aan de Hbo-opleiding rechten inzake arbeidsrecht en bestuursrecht. De heer De Groote staat u graag bij inzake uw arbeids- bestuurs- en huurrecht kwesties. Ook is de heer De Groote mediator.

Mevrouw Corbeij

corbeij

Mevrouw Corbeij is in 2004 afgestudeerd binnen het Nederlands Recht en is gespecialiseerd in het Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht.

Na haar studie heeft ze werkervaring opgedaan binnen de advocatuur en bij een branchevereniging.

Momenteel adviseert zij zowel werkgevers als werknemers over uiteenlopende  arbeidsrechtelijke kwesties.Tevens houdt zij zich bezig met huurrecht, algemene voorwaarden en incassozaken.

Ondanks dat zij graag zaken op praktische wijze oplost, staat ze u ook graag bij in een gerechtelijke procedure.

0
Connecting
Please wait...
Send a message

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Your name
* Email
* Describe your issue
Login now

Need more help? Save time by starting your support request online.

Your name
* Email
* Describe your issue
We're online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?